AcasăPoliticaPartidele si-au facut jocurile: si-au votat guvernul tehnocrat!

Partidele si-au facut jocurile: si-au votat guvernul tehnocrat!

Dupa zile intregi de manifestatii in strada si zeci de declaratii ipocrite recitate de politicienii spasiti de nevoie, ne-am ales cu un minunat guvern tehnocrat, ”impletit” pe sub masa din itele trase de partide, sub ochii lui Klaus Iohannis.

Noul guvern condus de Dacian Ciolos a primit binecuvântarea Parlamentul

Actualul presedinte are in sfarsit ”guvernul lui”. Un guvern definit drept tehnocrat, chiar daca are destule ”sedimente” politice, exemplul celebru in acest sens fiind fostul ministru PSD Vasile Dancu, preschimbat astazi in vicepremier tehnocrat in Guvernul Ciolos. Dincolo de ingredientele folosite in reteta noului guvern, cert este ca Executivul Ciolos a fost investit, ieri, de parlamentarii evident plictisiti de toata mascarada ”apolitica”. Care de fapt este politica de la cap la coada, o dovada greu de combatut in acest sens fiind avizul pozitiv primit de Cristina Guseth (candidatul propus pentru Ministerul Justitiei) din partea Comisiilor juridice parlamentare, dupa o prestatie de-a dreptul jalnica la audieri. ”Aseara am vazut-o pe Ana Pauker (Cristina Guseth – n.r.) vorbindu-va dvs, celor din Comisia juridica, vorbindu-va gangav, poticnit, impotriva libertatii si democratiei si ati votat-o. Ati facut lucrul acesta negandind ca Parlamentul este ultima reduta pe care o are o natiune in fata dictaturii”, a izbucnit, public, deputatul Varujan Pambuccian, confirmand astfel implicit existenta unui troc politic intre partide si premierul tehnocrat. Legatura dintre ”tehnocrati” si politicieni a fost reliefata si de declaratiile facute in plen, cu ocazia evenimentului, de catre liderii principalelor doua partide, PSD si PNL. Care practic i-au atras atentia lui Dacian Ciolos ca este la mana lor. ”Depinde de dvs daca vom fi parteneri sau adversari. De felul in care veti raspunde asteptarilor noastre va depinde si pozitia PSD, nu doar la votul de azi.

Alina Gorghiu si Liviu Dragnea vor sta cu ochii lipiti pe Guvernul Ciolos

Nu este un vot in alb. Vreau sa fiu foarte clar. Daca vom avea cea mai mica indoiala, sprijinul nostru va inceta. Vom folosi toate mijloacele parlamentare pentru a corecta sau a concedia acest guvern”, l-a avertizat fara menjamente pesedistul Liviu Dragnea pe proaspatul premier. ”Domnule premier, aveti in PNL un partener loial in toate masurile bune pe care le veti lua, dar si o voce critica atunci cand va fi cazul”, a tras un semnal de alarma mai soft penelista Alina Gorghiu, anuntandu-l astfel pe Dacian Ciolos ca si liberalii vor sta cu ochii pe el ca pe butelie, in pofida sprijinului pe care noul prim-ministru il primeste de la Cotroceni.

”Tehnocratia ucide Romania”

Cel mai pornit s-a dovedit a fi insa liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care a demolat practic idilicul tablou tehnocrat: ”Constat ca PSD ramane la Putere, iar PNL isi manifesta intentia de a fi critic la adresa guvernarii, deci sa ramana in Opozitie. Deci nu s-a schimbat nimic. Va bucurati de aprecierea mea pentru modul in care v-ati indeplinit obligatiile la Bucuresti si la Bruxelles. Dar trebuie sa stiti ca persoana dumneavoastra este parte a unui plan elaborat acum un an, care si-a propus sa inlature un guvern instalat democratic. Acest plan urmareste anihiliarea justitiei si a statului de drept. Cred, stimate domnule prim-ministru desemnat ca, dupa o perioada lunga in care ati lucrat in strainatate, departe de mentalitatile romanesti, sunteti pe cale sa intrati intr-un joc ale carui reguli si consecinte nu le cunoasteti inca”. ”Tehnocratia ucide Romania”, a conchis Tariceanu. Cu toata adversitatea existenta intre Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu, cei doi gandesc la fel din moment ce fostul presedinte acuza la randul lui ”controlul” exercitat de PSD asupra Guvernului proaspat numit. ”Suntem in fata guvernului lui Klaus Iohannis, dar nu cred ca l-a avut in vedere acum un an cand spunea ca vrea guvernul lui. E un guvern controlat consistent de PSD. Primul de langa premier nu e domnul Borc, ci domnul Dancu, semnal clar pentru tara cine e jupanul”, sustine Basescu.

Pilat din Cotroceni

Daca tot vorbim despre Guvernul Ciolos, trebuie pomenit si ”tatal” acestuia, presedintele Klaus Iohannis. Un tata mai degraba vitreg insa, din moment ce Iohannis s-a grabit deja sa arunce asupra premierului Dacian Ciolos toata responsabilitatea si vina in cazul unui eventual esec. ”Este echipa domniei sale (a lui Dacian Cilos – n.r.). Am discutat toate numele. Nu am dorit sa refuz pe nimeni, fiindca nu a venit cu niciun nume care mi s-a parut discutabil si sunt convins, cel putin la momentul acesta, ca este o echipa care va performa foarte bine. Daca cineva performeaza mai bine sau mai putin bine, este iarasi evaluarea prim-ministru”, s-a spalat Ioahnnis pe maini, avant la lettre.

author avatar
Simona Badulescu
835 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger