AcasăPoliticaPartidele isi umfla procentele ca pe vremea CAP-urilor

Partidele isi umfla procentele ca pe vremea CAP-urilor

Cand vine vorba despre scorurile vizate la europarlamentarele din 25 mai, pretentiile partidelor dambovitene sfideaza aritmetica. Ba chiar si bunul simt in unele dintre cazuri.

Liberalii s-au declarat castigatori inainte de cursa propriu-zisa

Cifrele aruncate de politicieni la inaintare nu numai ca par culese din presa vremurilor ceausiste (cand, in statistici, recolte noastre ii bateau la scor de maidan pe imperialisti), dar si depasesc totalul de suta la suta. Concret, PSD-ul se lauda ca va obtine 42 – 43% din numarul total de europarlamentari romani (adica 13 -14), PNL cu 25% (8), PDL cu 20% (7), UDMR, PPDD si PMP cu cate 10% (cate 3). Iar cea mai grea situatie o are PMP, care a fost, practic, obligat de ”nasul” Traian Basescu sa ia minimum 10%. ”Nu puteti sa fiti urmasii mei daca nu castigati. Asta inseamna doua cifre la europarlamentare”, le-a trasat popularilor, scurt si la obiect, Basescu.

PSD a ramas fidel stilului sobru, tovarasesc

Ca sunt asumate de bune voie sau ordonate, cert este ca, adunate, scorurile avansate de partidele pomenite duc la un total de 37 – 38 de eurodeputati, respectiv 116%, din moment ce 100% reprezinta cota rezervata Romaniei: 32 de eurodeputati. Si asta fara a mai pomeni ca la o parte cat de mica din ”placinta” PPE mai viseaza si alte formatiuni – PNTCD, PRM si FC, de exemplu. Cel mai rau este ca partidele nu s-au ostenit sa prezinte si niste superoferte pe masura, adica niste programe si idei demne de megalomania pretentiilor, ci au preferat tot lansarile in clasicul stil dambovitean.

”Ba p-a ma-tii!”

Pe modelul liberal, PDL a scos si la lumina o lista de campioni autodeclarati

Primii la rampa de lansare s-au grabit fostii camarazi de arme uselisti, pesedistii si penelistii. ”Ne mandrim foarte mult cu toti candidatii nostri (…) care ne vor reprezenta cu mare cinste si onoare, niciodata nu vor vorbi de rau despre Romania, asa cum au facut din pacate altii. Vom avea o campanie pozitiva, in care vom spune ce am reusit sa facem. Daca altii fac campanie negativa, e parerea lor”, a debutat, ca la carte, Victor Ponta, la lansarea listei comune PSD, UNPR si PC. Imediat, Ponta a si demonstrat ce inseamna ”campanie pozitiva” pe limba lui.

Traian Băsescu a fixat PMP-ului o ţintă de minimum 10% la europarlamentare Foto: rică petre scu Când vine vorba despre scorurile vizate la europarlamentarele din 25 mai, pretențiile partidelor dâmbovițene sfidează aritmetica. Ba chiar și bunul simț în unele dintre cazuri. Cifrele aruncate de politicieni la înaintare nu numai că par culese din presa vremurilor ceaușiste (când, în statistici, recolte noastre îi băteau la scor de maidan pe imperialiști), dar și depăsesc totalul de sută la sută. Concret, PSD-ul se laudă că va obține 42 - 43% din numărul total de europarlamentari români (adică 13 -14), PNL cu 25% (8), PDL cu 20% (7), UDMR, PPDD și PMP cu câte 10% (câte 3). Iar cea mai grea situație o are PMP, care a fost, practic, obligat de „nașul” Traian Băsescu să ia minimum 10%. „Nu puteţi să fiţi urmaşii mei dacă nu câştigaţi. Asta înseamnă două cifre la europarlamentare”, le-a trasat popularilor, scurt și la obiect, Băsescu. Că sunt asumate de bune voie sau ordonate, cert este că, adunate, scorurile avansate de partidele pomenite duc la un total de 37 - 38 de eurodeputați, respectiv 116%, din moment ce 100% reprezintă cota rezervată României: 32 de eurodeputați. Și asta fără a mai pomeni că la o parte cât de mică din „plăcinta” PPE mai visează și alte formațiuni - PNȚCD, PRM și FC, de exemplu. Cel mai rău este că partidele nu s-au ostenit să prezinte și niște superoferte pe măsură, adică niște programe și idei demne de megalomania pretențiilor, ci au preferatTraian Basescu a fixat PMP-ului o tinta de minimum 10% la europarlamentarecarte, Victor Ponta, la lansarea listei comune

”Vad ca si Crin (Antonescu – n.r.) a luat limbajul domnului Basescu si vreau sa il abandoneze, pentru ca ne ajunge un singur Basescu”, s-a apucat Ponta sa-i frece ridichea fostului sau amic. Mai practic, Antonescu a preferat sa-si ”rezolve” adversarii la pachet: ”Domnul Ponta devine caraghios in lupta cu regimul Basescu, adica, ganditi-va, domnul Basescu cu marul, cu chestia aia mica, PMP sau cum ii spune si ditamai domnul Ponta cu ditamai partidoiul in spate si ditamai Guvernul si cu ditamai problemele in spate lupta cu Basescu.

author avatar
Simona Badulescu
408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger