AcasăPoliticaPartidele isi pierd candidatii pe semnaturi

Partidele isi pierd candidatii pe semnaturi

In timp ce Vasile Blaga se uita chioras la Cristian Popescu Piedone si nu-l vrea langa candidatul PNL, liberalii bucuresteni zic bogdaproste pentru voturile aduse in sectorul 4 de fostul edil

Miscarea ”Initiativa Romania a depus la DNA un denunt penal prin care cere verificarea modului in care au fost stranse semnaturile de sustinere pentru mai multi candidati, printre care Catalin Predoiu, Cristina Pocora, Cristian Popescu Piedone si Gabriela Firea.

O organizatie civica a contestat la DNA corectitudnea listelor de semnaturi depuse de mai multi candidati la Primaria Capitalei, printre care se numara Catalin Predoiu, Cristina Pocora, Cristian Popescu Piedone si Gabriela Firea

Concret, pentru recent desemnatii Catalin Predoiu si Cristina Pocora PNL a trebuit sa stranga minimum 22.000 de semnaturi (18.000 pentru Predoiu si restul pentru Pocora) intr-un singur week-end, acuza Initiativa Romania. ”Cu alte cuvinte, Partidul National Liberal a strans cel putin 7334 de semnaturi pe zi. Folosind prezumtia generoasa ca echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi in continuu, fara pauza, ajungem la concluzia ca PNL a adunat aproape 1000 de semnaturi pe ora in zile de week-end si circa 16 semnaturi pe minut”, se detaliaza intr-un comunicat postat de IR pe pagina de Facebook a asociatiei.

Catalin Predoiu

IR a calculat si ca in cazul candidatului Cristian Popescu Piedone PPU-SL a strans 1.867 de semnaturi pe zi, respectiv 234 pe ora. Asociatia in cauza pune la indoiala si corectitudine procesului de strangere a semnaturilor pentru Robert Turcescu, calculand ca PMP ar fi obtinut ”circa 19 semnaturi pe minut”. In cazul PSD, acuzatia se schimba, Initiativa Romania reclamand ca strangerea de semnaturi pentru Gabriela Firea ”s-a realizat fara expunere publica, fara puncte de colectare sau strangere anuntate si promovate public”.

Cristina Pocora

Independent de demersul facut la DNA de Initiativa Romaniei, o plangere depusa la sectorul 1 a determinat Politia sa verifice listele de semnaturi depuse de candidatii PSD la inscrierea in cursa electorala, iar verificarile au aratat ca mai multe persoane au negat ca ar fi semnat. Chestionat de psnews.ro pe tema, dupa ce Politia Capitalei confirmase ancheta si rezultatele, candidatul PSd la Primaria sectorului 1, Dan Tudorache a sfarsit prin a se spala pe maini, dupa ce initial incercase sa nege: ”N-am stat de vorba cu nimeni (din PSD sau din Politie – n.r.) Candidatura mea a fost validata, punct. In rest, nu e problema mea”.

Gabriela Firea
author avatar
National
548 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger