AcasăPoliticaPartidele fac bani pe spinarea traseistilor

Partidele fac bani pe spinarea traseistilor

Dupa ce au migrat mai ceva ca gepizii, cumanii, hunii, pecenegii etc., pe vremuri, parlamentarii vor acum ca partidele pe unde si-au asezat ei corturile sa primeasca subventii bugetare mai mari.

Numarul parlamentarilor va scadea dramatic, de la 583 la doar 300Parlamentarii traseisti vor sa-si ia cu ei subventia bugetara si sa o duca drept zestre partidelor de adoptie

Conform legii, fiecare partid parlamentar primeste, de la buget, o suma proportionala cu numarul de alesi. In prezent, suma este calculata in functie de rezultatul scrutinului si ramane neschimbata pe toata durata mandatului, indiferent de migratiile parlamentarilor. Acum, traseistii vor ca si banii sa migreze pe urmele lor, de la partidele mama la cele de adoptie.  Ca urmare, un proiect in acest sens (semnat de un mare numar de alesi care au sarit gardul partidului care i-a bagat in Parlament), propune ca subventia cu pricina sa fie recalculata la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare, in raport de parlamentarii pe care ii are fiecare formatiune la momentul respectiv. ”Se evita, astfel, situatia in care toti parlamentarii s-ar retrage din partid, iar partidul respectiv ar continua sa primeasca subventii desi a ramas fara sustinere parlamentara”, pledeaza initiatorii apeland la un exemplu extrem. Sau poate nu, date fiind naravurile clasei noastre politice.

 

author avatar
Simona Badulescu
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger