AcasăPoliticaParlamentul dezbate, la aceasta ora, motiunea de cenzura a PNL

Parlamentul dezbate, la aceasta ora, motiunea de cenzura a PNL

Motiunea de cenzura initiata de Opozitie, la adresa Guvernului Ponta 4, a treia astfel de masura care vizeaza un Executiv condus de catre premierul in exercitiu, este dezbatuta la aceasta ora in Parlament.

UPDATE 2: Votul secret, cu bile, s-a incheiat in urma cu scurt timp, mai exact cu aproximativ zece minute inainte de ora 13. Mentionam ca e nevoie de 278 de voturi pentru ca motiunea Opozitiei sa treaca de Parlament.

UPDATE 1: Votul la motiunea de cenzura a inceput, putin dupa ora 12. E important de mentionat faptul ca, desi joi Rovana Plumb anunta ca social-democratii nu vor vota la motiune, dar ca vor fi prezenti la dezbateri, din „respect pentru Parlament”, s-a aflat ca Victor Ponta, liderul PSD, si-a exprimat, totusi, optiunea in cadrul votului.

––––-

Inainte de a fi votata, initiativa PNL – care vizeaza dreptul la vot – a fost supusa, asadar, dezbaterilor plenului. In sala sunt prezenti 365 de alesi, in timp ce 189 de parlamentari sunt absenti.

La tribuna au urcat atat premierul Ponta, cat si copresedintele PNL, Alina Gorghiu, dar si liderul PLR, Calin Popescu Tariceanu, actualmente presedinte al Senatului, care si-au sustinut punctele de vedere cu privire la aceasta initiativa.

Textul motiunii a fost citit in Parlament in prima zi a acestei saptamani, urmand sa fie votata peste scurta vreme. E important de mentionat si faptul ca, pentru a trece de votul Legislativului, motiunea liberalilor ar mai avea nevoie de circa 100 de voturi fata de cele pe care se pot baza, la nivel matematic. Va amintim ca social-democratii, dar si UNPR-istii au anuntat ca vor fi in sala, in banci, la momentul votului, dar ca se vor abtine de la vot. La randul sau, Kelemane Hunor, liderul UDMR, a anuntat ca reprezentantii formatiunii sale nu vor vota impotriva initiativei Opozitiei.

author avatar
Cristina Stefan
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger