AcasăPoliticaParlamentul a adoptat Declaratia prin care se solicita demisia presedintelui

Parlamentul a adoptat Declaratia prin care se solicita demisia presedintelui

Alesii au votat, cu 344 de optiuni in favoarea acestui demers, Declaratia prin care se cere demisia sefului statului, in urma scandalului in care este implicat fratele sau.

Cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „impotriva” si 17 abtineri, Declaratia prin care se cere demisia lui Traian Basescu a fost adoptata, miercuri, de catre parlamentarii reuniti in plenul comun al celor doua Camere. Mentionam ca democrat-liberalii si membrii PMP nu au fost prezenti in sala in momentul votului. „O majoritate covarsitoare. Niciun vot impotriva, nimeni nu a vrut sa se solidarizeze cu Traian Basescu”, a fost reactia premierului, la aflarea deciziei Parlamnentului.

„Avand in vedere atingerea grava si iremediabila adusa institutiei prezidentiale prin implicarea fratelui presedintelui in fapte de coruptie extrem de grave, precum si relatia acestuia cu persoane care apartin unor grupuri de crima organizata foarte periculoase care au fost folosite in interes electoral si de catre presedintele Romaniei, luand in considerare implicarea aflarii adevarului si infaptuirii actului de justitie prin invocarea imunitatii presedintelui Romaniei in mai multe cazuri aflate in cercetare, in scopul garantarii prestigiului si independentei justitiei in fata cetatenilor Romaniei prin eliminarea oricarei suspiciuni de influentare sau favorizare a apropiatilor de catre presedintele tarii, persoana a carui atributie constitutionala este numirea sau revocarea din functie a magistratilor, precum si a conducatorilor parchetelor si instantelor de judecata, tinand cont de realitatea politica la nivel regional si european si ingrijorati de impactul imens pe care scandalul legat de implicarea presedintelui Romaniei il are in planul credibilitatii statului roman, (…), in conformitate cu textul Constitutiei Romaniei si cu Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, adopta prezenta declaratie politica: Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu mai este indreptatit sa asigure prestigiul, independenta si legitimitatea functiei prezidentiale, motiv pentru care sa-si asume de indata demisia din functia de presedinte al Romaniei”, se arata in textul Declaratiei citite, miercuri, in plen.

Va reamintim ca seful statului a anuntat, in urma cu doua zile, ca nu va demisiona din fucntie in urma mult-mediatizatului caz in care este implicat fratele sau, acuzat de trafic de influenta. Mircea Basescu a fost arestat preventiv. Mai mult, seful statului a sustinut ca nu a fost informat de servicii despre cazul „Mirca Basescu-Sandu Anghel (Bercea Mondial)”.

author avatar
Cristina Stefan
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger