AcasăPoliticaParlamentarii toaca creditul Ioanei Basescu

Parlamentarii toaca creditul Ioanei Basescu

La o zi dupa demararea de catre senatori a anchetelor referitoare la creditele date de CEC, comisia ”Calarasi” isi intra si ea in paine.

Parlamentarii ancheteaza CEC si situatia vanzarilor de pamant din zona Nana sperand sa o prinda cu ocaua mica pe Ioana Basescu
Conform ministrului Chitoiu, Radu Ghetea nu va mai sta mult timp in fruntea CEC

Dupa ce conducerea Parlamentului a aprobat, luni, infiintarea asa-numitei comisii ”Calarasi”, plenul comun al celor doua Camere va parafa astazi decizia, plus ca va aproba componenta. Conform anunturilor deja facute, PSD, PNL si UDMR isi vor desemna reprezentanti in comisie, PDL nu, iar PPDD va trimite o persoana pe post de ”observator”, nu si de anchetator. Odata finalizate procedurile, comisia (condusa cel mai probabil de deputatul UNPR Eugen Nicolicea) va declansa seria audierilor, la concurenta cu subcomisia senatoriala infiintata in acelasi scop: puricarea modului in care a achizitionat Ioana Basescu terenul agricol de la Nana. Pana sa se clarifice aceasta problema, audierile efectuate ieri de senatori au produs si prima victima: presedintele CEC, Radu Ghetea. Motivul: vicepremierul Daniel Chitoiu s-a declarat nemultumit de activitatea CEC Bank si a anuntat o ”schimbare de management” – deci matrasirea lui Ghetea din functie, mai pe romaneste. La fel de adevarat este ca nici Radu Ghetea nu s-a inghesuit sa se faca placut senatorilor, din moment ce a lasat fara raspuns mai toate intrebarile alesilor, invocand secretul bancar. In schimb, Ghetea a sustinut in fata senatorilor din comisia de ancheta ca CEC Bank ”a fost si este supusa presiunilor politice, interventii telefonice in principal”, precizand insa ca nu acesta a fost cazul Ioanei Basescu.

Audiat si el de senatori, tot ieri, seful Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a apreciat ca astfel de presiuni exista ”peste tot in lume” si sunt cu atat mai normale cu cat CEC-ul este o banca de stat.

author avatar
Simona Badulescu
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger