AcasăPoliticaParlamentarii si-au votat marirea pensiilor

Parlamentarii si-au votat marirea pensiilor

Senatorii si deputatii si-au votat pensiile majorate, asa numitele „pensii speciale”, in sedinta de plen de marti la amiaza. Peste 300 de alesi s-au declarat in favoarea acestei majorari a remuneratiilor lunare.

Dupa cum multi se asteptau, alesii care au supus initial dezbaterii, pentru ca ulterior sa si voteze pe marginea proiectului privind pensiile mai mari ale parlamentarilor, au dat unda verde, cu un numar aproape dublu de voturi, acestei initative.

Asadar, cu 303 de voturi „pentru” si doar 124 „impotriva”, proiecutl de lege care le asigura batraneti mai linistite senatorilor si deputatilor, cel putin din punct de vedere al pensiilor primite de la stat, a trecut de votul plenului reunit al celor doua Camere. E important de amintit faptul ca copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a anuntat ca liberalii au votat impotriva.

In conformitate cu acest proiect de lege, alesii au dreptul ca, odata incheiat mandatul de parlamentar, dar si dupa ce implinesc varsta de pensie, sa solicite sa primeasca o indemnizatie lunara pentru activitatea de senator, respectiv deputat.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger