AcasăPoliticaParlamentarii Puterii au votat impotriva Guvernului Ponta

Parlamentarii Puterii au votat impotriva Guvernului Ponta

Din cauza ministrului Liviu Voinea, parlamentarii USL s-au intors impotriva Guvernului

Miscare surprinzatoare la Camera Deputatilor. Deranjati de aroganta ministrului Liviu Voinea, parlamentarii USL au votat un amendament la ordonanta privind plata arieratelor care strica socotelile Cabinetului Ponta.

Din cauza ministrului Liviu Voinea, parlamentarii USL s-au intors impotriva Guvernului

Amendamentul a fost formulat de deputatul PNL Dan Motreanu si reprezinta o gura de oxigen pentru primariile obligate sa reduca lunar cu 5% datoriile mai vechi de 90 de zile. Concret, in timp ce ministrul Bugetului a cerut ca aceste ca platile sa fie facute lunar, Motreanu a propus ca sumele sa fie achitate trimestrial, aratand ca primariile incaseaza mai mult  doar in anumite perioade ale anului. “Daca se mergea pe varianta ministerului, primariile ar fi intrat in imposibilitate de plata si ar fi acumulat noi penalitati”, a mai explicat deputatul PNL.

In ciuda acestor argumente, Liviu Voinea le-a transmis parlamentarilor sa o lase moarta si sa respinga amendamentul. In loc sa-I convinga, mesajul ministrului i-a enervat la culme pe alesi. “Asta este sfidare. Noi de ce mai suntem aici? Daca asa stau lucrurile, plecam acasa si sa faca Voinea treaba in locul nostru”, a afirmat un deputat PSD. In consecinta, spre stupoarea reprezentantilor Ministerului Bugetului, amendamentul a trecut la pachet cu ordonanta, toti parlamentarii USL votand in favoarea acestuia.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger