AcasăPoliticaParlamentarii PSD nu vor participa la votul din plen, dar nu vor...

Parlamentarii PSD nu vor participa la votul din plen, dar nu vor lipsi din Comisia pentru controlul SIE

In conditiile in care social-democratii au anuntat, luni, dupa sedinta BPN a PSD, ca nu vor sustine propunerea sefului statului in privinta sefiei Serviciului de Informatii Externe (SIE), s-a aflat si ca alesii acestei formatiuni nu vor participa la momentul votului din plen, cu doua exceptii. Nu insa si de la intrunirea Comisiei parlamentare de control a activitatii SIE, care se va intruni marti, la ora 11, pentru a da un aviz pe marginea nominalizarii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea acestei institutii.

De altfel, presedintele Camerei, social-democratul Zgonea, a anuntat ca doar el si un secretar de sedinta vor fi singurii sociali-democrati care vor fi prezenti, marti dupa-amiaza, incepand cu ora 17, in plen, restul colegilor sai urmand sa lipseasca de la sedinta Parlamentului in care va fi supusa la vot nominalizarea lui Ungureanu.

In schimb, liderul interimar al PSD, Rovana Plumb, a anuntat ca social-democratii vor fi prezenti, in prima parte a zilei de marti, la comisia parlamentara pentru controlul SIE, care urmeaza sa dea un aviz in privinta numirii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea acestui serviciu. „Vor face conform Regulamentului si vor participa”, a punctat Rovana Plumb.

E important de mentionat ca acest aviz al comisiei este unul obligatoriu, dar are un caracter consultativ. „Plenul este suveran”, a mentionat Zgonea.

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger