AcasăPoliticaParlamentarii isi intaresc imunitatea cu lumina stinsa

Parlamentarii isi intaresc imunitatea cu lumina stinsa

Decimati fara mila de DNA, parlamentarii au incercat sa scape de sejururile petrecute la racoare schimband pe sest Regulamentul Camerei Deputatilor.

Parlamentarii au crezut ca pot prosti lumea introducand in Regulamentul Camerei o prevedere deja catalogata ca neconstitutionala de catre CCR

Mai exact, deputatii din Comisia pentru Regulament au incercat sa-si intareasca imunitatea introducand in Regulamentul Camerei obligativitatea procurorilor de a prezenta, in cererile de arestare preventiva a alesilor, ”motive concrete si temeinice”. Toate ar fi bune si frumoase daca un amendament identic nu ar fi fost deja respins, cu doi ani in urma, de catre Curtea Constitutionala – care a considerat atunci ca o asemenea situatie ar transforma Comisia juridica ”intr-o instanta de judecata”. Iar cum nimic nu s-a schimbat de atunci in practica CCR, este mai mult ca sigur ca si incercarea de acum este sortita esecului. Amuzant este ca, odata prinsi cu fofarlica deputatii din Comisie, parlamentarii Opozitiei s-au grabit sa se lepede de orice vina, aruncand toata responsabilitatea in carca pesedistilor. ”PNL se opune categoric oricaror modificari la Regulamentul Camerei Deputatilor, prin care se ingreuneaza procedurile de avizare a cererilor justitiei privitoare la anchetarea si arestarea preventiva a deputatilor. Vom contesta Regulamentul la Curtea Constitutionala, in cazul in care majoritatea PSD ar merge inainte cu planul de a transforma Camera Deputatilor in instanta”, a decretat liberala Alina Gorghiu. Iesire ipocrita din moment ce este evident ca amendamentul cu pricina a trecut cu acceptul tuturor partidelor in Comisia de Regulament, in caz contrar liberalii trebuind sa iasa in secunda urmatoare si sa acuze public ”sarlatania” pusa la cale de pesedisti. Cum insa lucrurile nu au stat asa, este clar ca alesii de toate culorile au sperat ca modificarea sa treaca neobservata, iar odata votate modificarile toata lumea politica sa ridice inocent din umeri si sa sustina ca habar nu are cum s-a putut intampla un asa necaz.

author avatar
Simona Badulescu
827 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger