AcasăPoliticaParlamentarii ii pun din nou catuse Elenei Udrea

Parlamentarii ii pun din nou catuse Elenei Udrea

Plasata in arest la domiciliu, Elena Udrea risca sa se intoarca in celula de doi pe doi  a Politiei Capitalei.

In timp ce Elena Udrea se afla la DNA, avocatul Marius Striblea pleda cauza clientei lui in fata deputatilor juristi

Elena Udrea are la dispozitie doar cateva zile sa se bucure de confortul caminului. Asta dupa ce deputatii juristi au avizat favorabil  solicitarile de urmarire penala si arestare preventiva, formulate de procurori pe numele ei. Fosta sefa a PMP nu a venit la Parlament, cauza ei fiind sustinuta de avocatul  Marius Striblea.  Acesta le-a cerut deputatilor sa fie sa dea raport favorabil pentru incuviintarea urmariri penale, dar sa avizeze negativ arestarea preventiva.  „Fata de cererea Parchetului de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de doamna Udrea, prin vocea mea, clienta Elena Udrea a cerut comisiei sa incuviinteze inceperea urmaririi penale fiindca nu are nimic de ascuns, fiindca vrea sa aiba acelasi regim ca oricare cetatean al Romaniei si pentru ca anchetele justitiei trebuie sa se desfasoare fara niciun fel de impediment. Cu privire la al doilea punct, cel al incuviintarii arestarii preventive evident ca ne-am opus”, a declarat Striblea, precizand ca Elena Udrea va fi prezenta in plenul Camerei Deputatilor in ziua votului. „Cu siguranta dumneaei doreste sa vina in plen, doreste sa se adreseze colegilor deputati.

Elena Udrea

Vom face o cerere in acest sens si sper sa fie aprobata de catre Parchet”, a mai spus avocatul.

A dat explicatii in fata procurorilor

In loc sa ajunga la Parlament, asa cum a anuntat marti seara, Elena Udrea i-a vizitat ieri tot pe procurorii anticoruptie. De aceasta data fostul ministru a Dezvoltari a trebuit sa ofere lamuriri suplimentare in legatura cu denuntul pe care l-a formulat la sfarsitul lui ianuarie impotriva sefului SRI Florian Coldea. Extrem de activa pe retelele de socializare, Udrea nu a dorit sa faca niciun comentariu de aceasta data

Inspectia Judiciara a pus-o la zid

Discretia deputatei a fost pusa si pe seama raportului intocmit de Inspectia Judiciara, care a constat ca declaratiile pe care aceasta le-a facut in ultima vreme au afectat independenta sistemului judiciar in ansamblul sau, dar si independenta magistratilor.  Concluziile Inspectiei Judiciare vor fi prezentate astazi in plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger