AcasăPoliticaOvidiu Raetchi, un primar de apartament

Ovidiu Raetchi, un primar de apartament

Acum ca are apartament, Ovidiu Raetchi pozeaza in gospodina

Campania “Profil de candidat” in care reporterii “National” iau la bani marunti aspirantii la fotoliile din administratia locala, analizand activitatea si corectitudinea fiecarui candidat in parte, atat din Bucuresti, cat si din principalele orase din tara, continua. Cine sunt, de unde vin, din ce gasca de interese fac parte sau marioneta cui sunt, iata cateva chestiuni asupra carora vom incerca sa facem lumina. Ramane de vazut cati dintre cei prezenti in aceasta rubrica vor dobandi, in final, “Profilul de invingator”.

Acum ca are apartament, Ovidiu Raetchi pozeaza in gospodina

Unul dintre “lupii tineri” ai politicii, Ovidiu Alexandru Raetchi, i-a aburit pe Alina Gorghiu si pe Vasile Blaga ca poate castiga Primaria Sectorului 5. Vrajeala fostului ONG-ist continua, invitandu-i pe cei doi lideri liberali la el in apartament, unde le-a “vandut” gogosi despre cum o sa-i ia el locul lui Marian Vanghelie.

Gorghiu a mancat gogosi la Raetchi in apartament

Alina Gorghiu si Vasile Blaga, in sufrageria lui Raetchi

Admiratoare infocata a “stilului neconventional” al lui Ovidiu Raetchi, Alina Gorghiu, insotita de Vasile Blaga, a acceptat invitatia candidatului PNL la Primaria Sectorului 5 de a veni la el in apartament. “Apartamentul lui Raetchi” este noua “isprava” a liberalului, pe post de sediu de campanie. “Ovidiu e o gazda buna si daca mergeti in vizita, sunt sanse mari sa va intampine cu dulciuri pregatite de el si echipa lui”. Gorghiu stie ce zice pentru ca nu a rezistat gogosilor si clatitelor pregatite de Raetchi. Doar Blaga a fost un pic mai retinut, consumand doar cafea si apa. La finalul vizitei, cei doi lideri au plecat convinsi ca Raetchi este alegerea perfecta a PNL pentru Sectorul 5, Gorghiu si Blaga uitand, probabil, ca pana de curand proaspatul liberal i-a fost credincios lui Dan Voiculescu.

Servilism politic

Dupa o tumultoasa viata de ONG-ist, Ovidiu Alexandru Raetchi a devenit un traseist convins, castigand in 2012 un post de deputat din partea PC. Pana sa intre in Parlament, Raetchi si-a inceput cariera politica in 2002, la 23 de ani, in calitate de consilier la cabinetul deputatului Corneliu Ciontu. In 2007, actualul candidat PNL a patruns in anturajul lui Dan Voiculescu (fondatorul PC). CV-ul lui Raetchi de pe cdep.ro da de inteles ca el a intrat in PC in 2012, dar citind capitolul „Activitate civica” ne dam seama ca Ovidiu Raetchi s-a invartit ONG-uri detinute de Voiculescu si Partidul Conservator. Avand suficient timp pe langa mai marii politicii ca sa invete ce e tradarea politica, Ovidiu Raetchi sare, in 2014, in barca liberala. Iar dupa ce Klaus Iohannis ajunge presedinte, Raetchi devine mare lider al PNL Bucuresti, ajungand coleg cu oameni pe care i-a injurat din postura de “credincios “ al lui Voiculescu. Acum, promite ca va face totul pentru locuitorii Sectorului 5, unii dintre acestia romi despre care Raetchi a scris vrute si nevrute, jignind etnia.  De altfel, Raetchi si-a inceput campania electorala cu stangul cand, la o iesire “in teren” prin Ferentari, a fost huiduit si injurat de un grup de romi. Dar tot raul spre bine, caci huiduielile poate i-au amintit lui Raetchi ca Sectorul 5 e si dincolo de Palatul Parlamentului.

Curriculum Vitae

Studii

  • 2002 – Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, specializare “Stiinte politice”.

 

Activitate profesionala

Activitate profesionala

  • 2002-2008 – Consilier, Camera Deputatilor;
  • 2008-2012 – Director FACIAS (Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului);
  • 2009-2012 – Consilier Senatul Romaniei;
  • 2011-2012 – Director “Ghimpele”.

 

author avatar
Andrei Coman
1.335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger