AcasăPoliticaOrice, mai putin Morar! Victor Ponta: “Nu demisionez daca sefa DNA va...

Orice, mai putin Morar! Victor Ponta: “Nu demisionez daca sefa DNA va fi Kovesi”

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca ia in calcul si varianta ca fostul procuror general, Laura Codruta Kovesi, sa fie numit la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.

Primul ministru, invitat special al emisiunii “La Ordinea Zilei” a tinut sa mentioneze faptul ca el nu va demisiona daca la DNA va fi numita persoana considerata “omul lui Basescu”.

“Sunt omul care, alaturi de Antonescu si Constantin, am reusit in ultimii trei ani sa luam din puterea regimului Basescu. As vrea sa va spun ca ii inteleg pe toti oamenii care detesta regimul Basescu, dar nu accept ca cineva sa uite ca sunt una dintre principalele tinte ale regimului Basescu. Nu primesc lectii de ‘antibasism’”, a precizat Ponta, la Antena 3.

Cat priveste subiectul numirii Codrutei Kovesi la sefia DNA, premierul a fost foarte precis: “Nu stiu daca o voi numi pe Kovesi la DNA. Nu pot sa numesc pe nimeni daca vreau doar eu. Trebuie sa discutam. Nu exclud nici un nume pentru DNA in afara de Morar. Imi voi da demisia cand o majoritate a cetatenilor si a parlamentarilor va considera ca exista o solutie mai buna. Imi asum responsabilitatea de a face aceste numiri tinand cont ca varianta actuala este cea mai rea”.

Totodata, primul ministru a mentionat ca nu vrea sa transforme justitia lui Basescu in justitia USL, pentru ca nu vrea sa faca aceleasi greseli pe care le-a facut seful-statului.

“Nu il las pe presedintele Basescu sa se implice in treburile Parlamentului. Intotdeauna am stiut ca voi fi nevoit sa iau si masuri nepopulare si imi asum lucrul acesta. Vreau sa inchidem aceasta problema care de noua luni sta pe masa. Eu sunt la fel de „anti-Basescu” si la fel de impotriva regimului, doar ca fiind in pozitia de prim-ministru am responsabilitati in plus decat sa fiu „anti-Basescu”. Viata oamenilor depinde de ce fac eu. Nu imi permit luxul de a pune „anti-Basismul” pe primul loc”, a incheiat Victor Ponta, invitat in emisiunea “La ordinea zilei”.

author avatar
Alina Costache
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger