AcasăPoliticaOrban: Iohannis, cel mai potrivit candidat al PNL la prezidentiale. Ce spune...

Orban: Iohannis, cel mai potrivit candidat al PNL la prezidentiale. Ce spune despre variantele PDL!

Orban ce de parere ca prim-vicepresedintele demisionar al liberalilor, Klaus Iohannis, e cea mai buna varianta a PNL pentru scrutinul din toamna si ca ii e greu sa gaseasca un candidat la fel de puternic in tabara PDL-ulului.

Dupa ce zilele trecute anunta ca isi retrage intentia de a candida la sefia PNL, odata ce conducera a demisionat in bloc, urmare a rezultatelor obtinute la europarlamentare, sustinand ca il sprijina pe Iohannis, intrat in cursa pentru prima functie in partid, de aceasta data Ludovic Orban il numeste din nou pe primarul Sibiului, cand vine vorba despre cel mai potrivit prezidentiabil al liberalilor.

Incepand prin a spune, in cadrul unui interviu acordat RFI, ca nu poate vorbi in numele democrat-liberalilor, alaturi de care formeaza o alianta de aproximativ o saptamana, Orban a lasat sa se inteleaga, o data in plus, ca mizeaza pe Iohannis. „Eu nu pot sa ma substitui colegilor de la Partidul Democrat. Asta este o decizie care ar trebui luata de comun acord, dar in Partidul National Liberal astazi, analizand din toate punctele de vedere, consider ca domnul Klaus Iohannis este cel mai potrivit candidat al Partidului National Liberal. In mod evident, am evaluat si candidaturile pe care pot sa le furnizeze aliatii de la Partidul Democrat, mi-e greu sa identific un candidat mai puternic in zona respectiva”, a afirmat liberalul.

Nu in ultimul rand, Ludovic Orban a declarat, pentru susrsa citata, ca liberalii vor discuta cu PDL-ul, in asa fel incat sa se aleaga un candidat care sa aiba cele mai mari sanse sa castige alegerile pentru sefia statului, obiectiv comun al celor doua formatiuni.

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger