AcasăPoliticaOprisan si-a adus baronii in „cruciada” la Bucuresti

Oprisan si-a adus baronii in „cruciada” la Bucuresti

Marian Oprisan nici nu vrea sa auda de votul indirect

Deranjat de faptul ca parlamentarii vor sa le submineze autoritatea, „baroni” locali au venit in Capitala pentru a cere socoteala. Nu de capul lor, ci la indemnul pesedistului Marian Oprisan, presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

Marian Oprisan nici nu vrea sa auda de votul indirect

In fata premierului Victor Ponta,  Oprisan a declarat fara ezitare ca alegerea presedintilor de consilii judetene prin vot indirect este o mare prostie. „Noi spunem ca se face o eroare. Solutia adoptata in Comisia de Cod electoral este o chestiune pur romaneasca, alegem parlamentarii pe liste, alegem primarii localitatilor dintr-un singur tur de scrutin si alegem presedintii de consilii judetene indirect de catre consilierii judeteni. (…) Va spun ca toti presedintii de consilii judetene opteaza pentru una sau alta dintre variantele care se refera la alegerea presedintilor de consiliile judetene prin vot universal, direct si secret de catre cetatenii judetelor”, a afirmat Oprisan, mentionand ca trei sferturi dintre actualii presedinti de CJ-uri nu vor mai candida daca se va mentine varianta cu votul indirect. Ca sa mai calmeze spiritele, Ponta a promis sa fie „purtatorul de cuvant” al baronilor in Parlament. „PSD a propus o formula, PNL o alta formula. Nu s-a format majoritate nici pentru una, nici pentru alta, pentru ca e nevoie de doua treimi. S-a ajuns la o solutie de compromis (votul indirect – n.r), nu stiu daca e cea mai buna. (…) Daca exista un acord intre partidele politice, sigur ca, mai departe, putem sa schimbam aceasta decizie”, a mai spus premierul.

Zgonea, taxat de colegi

Daca Victor Ponta a scapat usor, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea nu a fost la fel de norocos, colegi lui din teritoriu acuzandu-l ca i-a tradat prin votul dat in Comisia de Cod electoral. Mai mult, acestia au precizat ca Zgonea ar merita sa fie pus la punct de conducerea partidului. „A facut o eroare in raport cu colegii si eu cred ca ar trebui sanctionat de colegi pentru asemenea fapte. In mai multe randuri am discutat cu domnia sa si la modul la care se raporteaza la parlamentari”, a explicat Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger