AcasăPoliticaOprescu, suspendat din functie dupa ce CAB a decis sa ramana in...

Oprescu, suspendat din functie dupa ce CAB a decis sa ramana in arest preventiv

BREAKING NEWS: Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune!BREAKING NEWS: Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune! / Sursa FOTO: National

UPDATE: E oficial: prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a emis ordinul „prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de Primar General al domnului Oprescu Sorin Mircea”, anunta institutia, marti, prin intermediul unui comunicat.

Conform legii, primarul general al Capitalei, arestat preventiv in urma cu o saptamana, urmeaza sa fie suspendat din functie, ca urmare a faptului ca masura privativa de libertate pe o perioada de 30 de zile este una definitiva.

BREAKING NEWS: Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune!

Decizia pe care se asteapta sa o ia, in cursul aceste zile, prefectul Capitalei, imediat ce ia act oficial despre decizia definitiva a Instantei, in privinta masurii de arestare preventiva a edilului Bucurestilor, va face ca unul dintre cei doi viceprimari ai Capitalei respectiv social-democratul Dan Darabont, fost primar al sectorului 6, sau liberalul Cornel Pieptea sa preia, interimar, conducerea Primariei Municipiului Bucuresti.

Ramane de vazut ce decizie se va lua in acest caz, mai ale ca, zilele trecute, Piptea sustinea ca nu doreste sa fie nominalizat pentru a prelua, interimar, atributiile de edil al Capitalei, in perioada in care Sorin Oprescu este suspendat din functie.

Va amintim faptul ca in cursul serii trecute, Curtea de Apel Bucuresti, care a judecat contestatia avocatilor lui Oprescu fata de masura dispusa de care Tribunalul Bucuresti, la finele saptamanii trecute, respectiv admiterea propunerii DNA-ului privind arestarea preventiva, pe o perioada de 30 de zile, a primarului Capitalei, a dispus mentinerea acestei masuri privative de libertate. Ca urmare, pana la expirarea termenului de 30 de zile, Sorin Oprescu se vede nevoit sa ramana in Arestul Politiei Capitalei, asa-numitul „Beci Domnesc”. Primarul este acuzat de DNA de luare de mita.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger