AcasăPoliticaOprea, seful MAI, despre situatia romanului rapit in Burkina Faso

Oprea, seful MAI, despre situatia romanului rapit in Burkina Faso

In contextul aparitiei in presa a unei inregistrari atribuite presupusilor rapitori ai romanului tinut captiv in Burkina Faso inca de la inceputul lunii trecute, ministrul de Interne a anuntat, marti dimineata, ca a discutat despre aceasta situatie cu secretatul general al Interpol.

Prezent, marti dimineata, la ceremonia de deschidere a Conferintei Europene Regionale a Interpol, care se desfasoara in aceste zile, la Bucuresti, prezenta editie fiind organizata de catre Ministerul Afacerilor Interne, prin Politia Romana, ministrul Oprea a adus in discutie si acest subiect delicat pentru romanul aflat, de peste o luna, in mainile unor indivizi care l-au rapit, pe 8 aprilie, de la mina unde lucra ca ofiter de securitate, cu secretarul general al Interpolului.

Ministrul de Interne si totodata vicepremier pentru securitate nationala a mentionat ca a vorbit cu Jurgen Stock despre situatia romanului captiv in statul african. „Am discutat (…) si despre evolutia acestei situatii. Suntem interesati sa avem un schimb de informatii intens cu Interpol in acest caz, avand in vedere experienta acestei organizatii in problematicile de tip terorist”, a precizat Gabriel Oprea.

In tot acest timp, reprezentantii Ministerului de Externe au anuntat ca se analizeaza veridicitatea acestei inregistrari audio, dar ca rezultatele acestor verificari ar putea fi de durata. Mai trebuie spus ca la acest moment, cazul lui Iulian Ghergut se afla in atentia unei Celule de criza interinstitutionala convocata de MAE – si formata din reprezentantii Ministerului de Externe, dar si ai SIE, SRI, Ministerului Apararii, precum si ai Administratiei Prezidentiale, celula convocata inca de la aparitia informatiilor privind rapirea romanului, la inceputul lunii aprilie.

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger