AcasăPoliticaOprea: Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu. Tragedia este ca...

Oprea: Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu. Tragedia este ca a murit un coleg

Gabriel Oprea a declarat, o data in plus, marti la pranz, de la Parlament, faptul ca nu poate face comentarii in privinta accidentului de saptamana trecuta, in urma caruia a murit tanarul politist Bogdan Gigina, invocand faptul ca ancheta in acest caz este in plina desfasurare.

Dupa ce, tarziu seara trecuta, a anuntat si public, dupa ce anterior ii transmisese sefului statului, ca nu demisioneaza, avand in vedere ca presedintele Iohannis i-a propus, in cadrul unei discutii pe care au avut-o, luni, sa faca un pas inapoi, respectiv sa renunte sa mai faca parte din Guvern, ca urmare a proastei gestionari a comunicarii in privinta accidentului in care a pierit Bogdan Gigina, Gabriel Oprea isi mentine decizia de a nu comenta foarte mult pe acest subiect.

„Nu avem voie, conform legii, sa vorbim despre aspecte ale dosarului penal”, a declarat vicepremierul, in urma cu scurt timp, de la Parlament. Mai mult, ministrul Oprea a adaugat: „nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu, si tragedia este ca a murit un coleg”.

In comunicatul de luni seara, ministrul de Interne a explicat si de ce a decis sa nu paraseasca Executivul. „O demisie la acest nivel de responsabilitate si, implicit, asumarea unei vinovatii care nu exista, nu pot fi nici monede de schimb politic si nici artificii mediatice. Intr-un stat de drept, respectarea legii este mai importanta decat jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare data. Asadar, in ceea ce ma priveste, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului. (…) Dincolo de emotia publica, consider ca oamenii de stat au obligatia sa dea curs in primul rand ratiunii si sa se raporteze intotdeauna la lege”, a precizat vicepremierul.

Cu scurta vreme inainte, presedintele facea referire la acest subiect, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni. „Avand in vedere ca opinia publica este foarte preocupata de evenimentul de saptamana trecuta, accidentul care a avut loc si, din nefericire, a murit un politist care s-a aflat la datorie, am avut o interventie ieri si in continuare, astazi, l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discutie, fiindca am dorit sa primesc lamuriri si explicatii suplimentare. Am avut aceasta discutie in cursul acestei seri. L-am sfatuit pe domnul vicepremier Oprea sa-si dea demisia”, a anuntat Iohannis, de la Cotroceni, incadrand „intreaga comunicare pe acest accident” sub termenul „catastrofala”.

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger