AcasăPoliticaOprea, la Reuniunea ministrilor de justitie si afaceri interne din statele SEECP:...

Oprea, la Reuniunea ministrilor de justitie si afaceri interne din statele SEECP: E nevoie de consolidarea politicii UE la nivel regional

Ministrii Afacerilor Interne si, respectiv, cel al Justitiei, Gabriel Oprea si Robert Cazanciuc, au fost prezenti, joi, la Reuniunea ministrilor de justitie si afaceri interne din statele participante la Procesul de Cooperare in Europa de  Sud-Est (SEECP), organizata la Parlament, in conditiile in care Romania detine la aceasta data presedintia in exercitiu a structurii regionale.

In deschiderea reuniunii in cadrul careia, printre altele, a fost adoptata si Declaratia comuna a ministrilor de justitie si afaceri interne din statele participante la Procesul de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), vicepremierul Oprea a subliniat importanta consolidarii relatiilor de buna vecinatate, precum si a stabilitatii si cooperarii in Europa de sud-est. „Consideram esentiala introducerea abordarii macro-regionale in cadrul prioritatilor si politicilor nationale. Este important ca procesul de extindere sa constituie, in continuare, o prioritate pentru UE, in noua configurare institutionala si in contextul geopolitic delicat creat de situatia din Ucraina. Evolutiile din imediata vecinatate a UE arata, mai mult ca oricand, necesitatea consolidarii politicii UE la nivel regional, valorificand importanta incontestabila a SEECP, ca pilon de sustinere a vointei comune a statelor pe care le reprezentam, de a dezvolta in acest format multilateral proiecte de cooperare cu influenta asupra securitatii si stabilitatii in regiune”, a declarat ministrul de Interne.

Mentionam ca Declaratia comuna a ministrilor de justitie si afaceri interne din statele participante la SEECP oficializeaza principiile si masurile concrete de actiune in vederea consolidarii cooperarii regionale pe segmentul de combatere a coruptiei si a criminalitatii organizate, managementului migratiei si recuperarii bunurilor.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger