AcasăPoliticaOprea, la finele Comitetului de Urgenta: Intarim masurile de securitate la frontiera...

Oprea, la finele Comitetului de Urgenta: Intarim masurile de securitate la frontiera cu Serbia

In contextul discutiilor avute la Palatul Victoria cu privire la apropierea, in ultimele zile, a valului de refugiati de granitele unor state vecine cu Romania, dar si a masurilor luate de alte state in aceasta privinta, ministrul de Interne Gabriel Oprea a anuntat ca autoritatile au decis sa suplimenteze securitatea la frontiera cu Serbia, mai precis in vestul tarii. Masura esta una preventiva, pentru a evita „riscurile colaterale”, a precizat vicepremierul pentru securitate nationala, dupa incheierea sedintei Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, pe care l-a convocat la sediul Guvernului.

In conditiile in care inca din ziua precedenta -in contextul convocarii Comitetului de Urgenta – s-a aflat ca ministrul de Interne a discutat pe aceasta tema atat cu seful statului, cat si cu cel al Guvernului, joi dupa-amiaza, cu incepere de la ora 15, vicepremierul pentru securitate nationala a analizat situatia cresterii fenomenului migrationist si cu alti reponsabili din ministere si institutii cheie ale statului. „Europa se confrunta in acest moment cu o criza a imigratiei fara precedent generata de persoane aflate in nevoie de protectie internationala, majoritatea provenind din nordul Africii si Orientul mijlociu care se indreapta, in special, spre state membre Schengen. Aceasta situatie a creat o presiune la nivel regional. (…) Au fost afectate (…) tari de tranzit ca Ungaria, Austria, Bulgaria”, a amintit Oprea.

Monitorizarea situatiei de la granitele tarii i-a facut pe oficialii de la Bucuresti sa ia unele masuri preventive, desi statul roman nu s-a confruntat cu o crestere a numarului migrantilor. „Conform datelor consolidate la nivel national se poate concluziona ca, in prezent, Romania nu resimte o presiune migrationista crescuta. (…) Situatia inregistrata in prezent se mentine la parametrii anului trecut (…) Cu toate acestea, am cerut tuturor membrilor Comitetului National pentru Situatii de Urgenta sa avem o atitudine responsabila, sa actionam preventiv pntru limitarea oricaror riscuri (…). Am decis astazi (joi-n.r) sa intarim masurile de securitate la frontiera cu Serbia pentru a evita riscurile colaterale pe care le-ar reprezenta atragerea Romaniei in fluxul migrationist care afecteaza statele din vecinatate”, a conchis seful MAI.

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger