AcasăPoliticaOprea, in plen: Cer sa votati pozitiv cererea privind incuviintarea urmaririi penale

Oprea, in plen: Cer sa votati pozitiv cererea privind incuviintarea urmaririi penale

Si de la tribuna Parlamentului, fostul ministru, actualmente doar senator si lider al UNPR, a reiterat solicitarea adresata colegilor sai din Camerea Superioara a Parlamentului, zilele trecute, printr-o scrisoare, mai precis aceea de a vota in favoarea incuviintarii cererii DNA in privinta sa.

Gabriel Oprea a facut cateva precizari de la tribuna salii de plen, inainte de a se trece la votul solicitarii DNA in privinta sa. „Sunt astazi in fata dvs. in semn de respect fata de Senatul Romaniei. Consider ca am obligatia de a spune foarte clar de a spune, de la aceasta tribuna, doua lucruri”, a punctat fostul vicepremier pentru securitate nationala.

Cat despre cele doua acuzatii de abuz in serviciu trecute in cererea cu pricina, Oprea a reiterat faptul ca nu ar fi avut la dispozitie alte beneficii fata de cele de care s-au bucurat si alti fosti sefi ai MAI. „In legatura cu suspiciunile privind abuzul in functie, vreau sa va spun (…) ca nu am cerut si nu am vut nimic in plus fata de alti ministri de interne, unii sunt p-aici, prin sala, consider ca nu am (…) beneficiat de drepturi in afara legii (…) ma consider nevinovat”, a sustinut Gabriel Oprea, adaugand ca „argumentele” in aceasta privinta „vor fi prezentate pe larg in fara magistratilor”.

Fostul vicepremier a explicat, apoi, si de ce anume vrea ca ai sai colegi din Senat sa incuviinteze solicitarea DNA, in privinta celor doua acuzatii de abuz in serviciu trecute in cererea adresata Camerei Superioare a Parlamentului. „Cer sa votati pozitiv cererea privind incuviintarea urmaririi penale. Este datoria procurorilor sa verifice orice suspiciune de incalcare a legii (…) imi mentin acest punct de vedere. Este in interesul meu, pana la urma, ca adevarul sa iasa la lumina in cel mai scurt timp”, a incheiat Gabriel Oprea.

Va reamintim ca, in cursul zilei precedente, membrii Comisiei Juridice a Senatului au dat aviz favorabil cererii DNA pe numele lui Oprea, dar si ca atat PSD, cat si PNL au anuntat ca vor vota in favoarea incuviintarii ridicarii imunitarii fostului ministru de Interne.

author avatar
Cristina Stefan
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger