AcasăPoliticaOprea i-a luat Coalitia lui Ponta la un pahar de vin

Oprea i-a luat Coalitia lui Ponta la un pahar de vin

In timp ce Victor Ponta s-a dus sa se consulte cu medicii turci, liderii formatiunilor din arcul guvernamental s-au consultat intre ei pe tema Codului fiscal. La separeu, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea s-au cinstit cu un vin rece, liderul UNPR ajungand la concluzia ca premierul nu mai este liderul coalitiei.

Victor Ponta pierde din ce in ce mai mult teren politic

Imediat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins Codul fiscal, premierul a anuntat ca o sa caute, impreuna cu partenerii de guvernare, cea mai buna solutie pentru ca masurile propuse de Executiv si votate de Parlament sa intre cat mai repede in vigoare.  Surpriza insa! In ziua in care reprezentantii coalitiei s-au intalnit la sediul PSD, Victor Ponta a decis sa ia calea Istanbulului pentru un control la genunchi. Ce-i drept, inainte de plecare, premierul  le-a cerut colegilor sa taca malc si sa-l lase pe el sa comunice, la intoarcere, decizia finala. „Ne-am consultat in coalitie si sustinem cu totii Codul fiscal in forma propusa de catre Guvernul Ponta si adoptata de Parlamentul Romaniei, iar modalitatea de solutionare a cererii de reexaminare va fi comunicata de prim-ministrul Victor Ponta”, a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb. Singurul care nu si-a tinut gura a fost ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a vorbit despre angajarea raspunderii. „Cred ca cea mai buna varianta este asumarea raspunderii, dar trebuie sa vedem toate conditionarile constitutionale. Este un proiect pe care l-am asumat politic noi toti ca si coalitie, dincolo de premier, ca atare trebuie sa marcam si din punct de vedere politic”, a precizat Constantin.

Premierul, „intarit” la un pahar de vorba

Pentru ca nu s-au intins prea mult cu discutiile pe Codul fiscal, vicepremierul Gabriel Oprea l-a invitat pe Liviu Dragnea la sediul UNPR. Invitatia a fost onorata de coordonatorul politic al PSD, acesta declarand la final ca a stat de vorba cu Oprea la un pahar de vin bun, cu gheata. „Domnul Dragnea este prietenul nostru. Am vorbit pentru ca Victor Ponta nu a fost la coalitie. Am stabilit ca aceasta coalitie sa ii intareasca autoritatea lui Victor Ponta”, a afirmat Gabriel Oprea. „Inspirat” de paharul de vin sau de discutia cu Dragnea, presedintele UNPR, dupa ce l-a „intarit” pe Ponta, a decretat ca acesta nu mai este liderul Coalitiei: „Doamna Rovana Plumb este purtatorul de mesaj, este presedinte interimar al PSD, este de fapt liderul acestei coalitii. Spun ca este liderul coalitiei pentru ca PSD este principalul partid al coalitiei si este corect ca liderul acestei coalitii, inainte era domnul Ponta, Victor Ponta este acum doar prim-ministr, iar  liderul acestei coalitiei este doamna Rovana Plumb”.

[poll id=”1049″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
954 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger