AcasăPoliticaOprea, din nou in fata colegilor senatori. Le-a cerut sa voteze impotriva...

Oprea, din nou in fata colegilor senatori. Le-a cerut sa voteze impotriva noii cereri a DNA

O noua zi tensionata pentru generalul Gabriel Oprea, fostul sef al Ministerului de Interne si, totodata, fost vicepremier pentru securitate nationala, in Guvernul Ponta. De aceasta data, insa, fostul ministru le-a cerut colegilor senatori sa voteze impotriva solicitarii procurorilor.

Aflat pentru a doua oara in ipostaza de a se adresa colegilor sau din Senat, vand in vedere ca procurorii au formulat o noua cerere adresata Camerei Superioare a Parlamentului, in cazul sau, de aceasta data in dosarul in care apare si numele fostului sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) Gheorghe Nicolae, in cazul unei suspiciuni de abuz in serviciu, in privinta achizitionarii unui autoturism de lux, Gabriel Oprea si-a sustinut nevinovatia.

Mai mult, a explicat cum anume s-a ajuns sa fie cumparata masina respectiva, precizand ca din partea sa nu a venit o astfel de cerere. „In timpul mandatului meu (…) peste 5.000 au fost achizitionate in mod legal, transparent, nu a fost nicio problema (…) In anul 2015 – sunt documente, inclusiv in memoriul trimis de fostul sef al DIPI, domnul Nicolae, la Comisia Juridica – toate institutiile abilitate – SRI, Serviciul Secret al Armatei- Internelor – au identificat amenintari la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv a mea. In acest sens, DIPI a actionat in consecinta, au reinfiintat o unitate care exista si inainte, Acvila, pentru paza si protectia Ministerului de Interne, au plecat de la zero si s-a achizitionat, intre altele, si o masina. Nu am cerut eu acest lucru si se poate dovedi. (…) Aceasta masina a fost achizitionata in mod legal”, a sustinut Oprea de la tribuna Parlamentului.

Insa nu putini au fost cei care au remarcat ca, fata de precedenta ocazie in care a urcat la tribuna salii de plen, pentru a-si sustine cauza in dosarul cunoscut drept cel al „coloanei oficiale”, la inceputul lunii, de aceasta data Oprea le-a cerut colegilor senatori sa nu voteze in favoarea incuviintarii cererii procurorilor DNA. „Acestea sunt faptele. Vreau sa va spun ca intotodeauna, in cariera mea, mi-am facut datoria, am respectat legea, sunt nevinovat si, in consecinta, va rog sa votati impotriva acestei cereri. Va multumesc”, le-a cerut fostul sef al MAI colegilor parlamentari.

Va precizam ca votul in privinta noii cereri a procurorilor, privind incuviintarea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea, a inceput deja. Este vorba despre un vot secret, cu bile. Deunazi, Comisia Juridica a dat unda verde solicitarii venite din directia DNA, insa avizul acestui for este doar unul consultativ, putere de decizie in acest caz avand doar votul din plen.

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger