AcasăPoliticaOprea, despre exercitiul de la granita cu Serbia: Aceste actiuni, necesare pentru...

Oprea, despre exercitiul de la granita cu Serbia: Aceste actiuni, necesare pentru testarea capacitatilor de reactie

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Exercitiul de testare a capacitatii de reactie fata de numarul mare de migranti aflati in regiune este unul de tip preventiv au reiterat reprezentantii MAI. Actiunea este necesara, desi statul roman „nu se confrunta cu o presiune migrationista”, a punctat insusi vicepremierul pentru securitate nationala.

Precizarile sale vin in contextul in care, in prima parte a zilei de duminica, la sediul Ministerului pe care il conduce Oprea a avut loc o sedinta de analiza a starii de securitate in regiune, cu raportare la dinamica migrantilor, dar si de evaluare a exercitiului care a inceput, deunazi, in Timis, la granita cu statul sarb.

De altfel, ministrul Gabriel Oprea a explicat faptul ca aceste aplicatii desfasurate la granita cu Serbia sunt importante, in conditiile in care toate statele vecine cu Romania au luat masuri suplimentare de intarire a securitatii la frontiera. „Chiar daca Romania nu se confrunta cu o presiune migrationista, aceste actiuni sunt necesare pentru testarea capacitatilor noastre de reactie la dinamica din regiune”, a explicat vicepremierul.

Tabere temporare la Lunga si Stamora Moravita

Aceste testari ale capacitatilor operationale presupun, totodata, si instalarea unor tabere temporare destinate preluarii „persoanelor care ar solicita o forma de protectie in Romania”, in sensul verificarii capacitatiilor in vederea unei eventuale trieri, inregistrari si identificari a cetatenilor din afara tarii. Iar, din cate anunta MAI, o astfel de tabara a fost instalata deja in zona localitatii timisene Lunga, o a doua urmand sa fie amplasata in zona Stamora Moravita.

Pe langa instalarea acestor tabere, in cadrul exercitiilor preventive de testare operationala se desfasoara si alte misiuni, la care participa politistii de frontiera, reprezentanti ai structurilor de imigrari, jandarmii, politistii si pompierii prezenti in zona. Totul, pentru a fi pregatiti sa actioneze, in cazul in care situatia o impune.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger