AcasăPoliticaOprea, despre discutiile avute la JAI: Patru tari nu au fost de...

Oprea, despre discutiile avute la JAI: Patru tari nu au fost de acord cu ideea cotelor obligatorii

Romania nu e singurul stat care dezagreeaza varianta unor cote obligatorii in chestiunea refugiatilor. Alte trei state – Slovacia, Cehia si Letonia -au respins ideea, a anuntat, marti la amiaza, de la Parlament, ministrul de Interne.

Recent intors in tara de la Bruxelles, unde a reprezentat Romania la Consiliul Justitie-Afaceri interne, reuniune pe tema refugiatilor, pentru care a avut mandat din partea liderului de la Cotroceni pentru a transmite faptul ca statul roman, desi e solidar cu UE, nu sustine ideea cotelor obligatorii in cazul relocarii migrantilor, Gabriel Oprea a prezentat, pe scurt, concluziile acestei sedinte. „S-a votat in unanimitate realocarea celor 40.000 de migranti din aprilie. Romania (…) s-a angajat la 1.758 (este vorba despre 1785 de persoane, conform anuntului presedintelui Iohannis-n.r), dupa care lucrurile s-au mai complicat. Am fost de acord cu aproape toate punctele mai putin cu (…) cotele obligatorii pentru cei 120.000 de migranti. Au fost patru tari au sustinut acest punct de vedere: Slovacia, Cehia, Romania si Letonia. Deci nu a fost un consens din acest punct de vedere”, a conchis vicepremierul pentru securitate nationala.

Inca de cand se afla in Belgia, Oprea i-a informat in privinta stadiului discutiilor pe aceasta tema atat de presedintele Iohannis, cat si pe seful Guvernului, a subliniat ministrul. Subiectul va fi analizat atat in viitoarea sedinta a CSAT-ului, cat si in cadrul urmatoarei reuniuni JAI, de pe 8 octombrie, de la Luxemburg, cand potrivit pprecuzarilor vicepremieurlui, urmeaza „sa se reia aceasta problema” a relocarii refugiatilor.

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger