AcasăPoliticaOprea cere senatorilor sa voteze cererea DNA, "pentru a nu se prelungi...

Oprea cere senatorilor sa voteze cererea DNA, „pentru a nu se prelungi perioada necesara stabilirii adevarului”

La doar doua zile de cand s-a aflat despre solicitarea DNA in cazul sau, si in conditiile in care, in jurul pranzului, Biroul Permanent al Senatului a aprobat cererea procurorilor, trimitand-o mai departe Comisiei Juridice a Camerei Superioare a Parlamentului, care va da un aviz, ulterior emiterii raportului in aceasta privinta urmand sa aiba loc votul in plen, Gabriel Oprea le cere senatorilor sa dea unda verde cererii de urmarire penala formulata pe numele sau.

Solicitarea fostului ministru de Interne si, totodata, fost vicepremier pentru securitate nationala, in Guvernul Ponta, a fost trecuta in corupul textului unei scrisori pe care liderul UNPR a adresat-o, miercuri, in calitate de senator, atat presedintelui acestei Camere a Legislativului, Calin Popescu Tariceanu, cat si lui Catalin Boboc, presedintele Comisiei juridice a Senatului.

Oprea lasa sa se inteleaga ca, avand in vedere ca se considera nevinovat, vrea ca adevarul sa iasa la suprafata, ca urmare e gata sa renunte la imunitate pentru lamurirea cauzei, respectiv a celor doua fapte de abuz in serviciu de care e suspectat.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, integral, textul scrisorii in cauza:

„Stimate domnule Presedinte,

Conform art.109, alin.2 din Constitutia Romaniei si a deciziilor nr. 93/1999 si 270/2008 ale Curtii Constitutionale, numai Senatul Romaniei poate cere urmarirea penala a unui fost ministru pentru fapte comise in timpul exercitarii functiei de ministru, care in prezent detine calitatea de senator.

Va aduc la cunostinta faptul ca nu doresc sa beneficiez de aceasta imunitate de procedura, socotind ca se va stabili adevarul, adica nevinovatia mea.

Ma consider nevinovat de faptele care mi se imputa, nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic in plus fata de ceilalti ministri de resort. Exista un plan de masuri care functioneaza in baza unor instructiuni, adoptat inainte de anul 2000, care prevede asigurarea protectiei si a insotirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului.

In consecinta, solicit colegilor mei senatori sa voteze cererea de urmarire penala, pentru a nu se prelungi perioada necesara stabilirii adevarului.

Consider ca gestul meu va face ca nici imaginea Senatului si nici imaginea UNPR sa nu fie afectate, asa cum se intampla, din pacate, de fiecare data cand sunt in discutie astfel de subiecte”.

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger