AcasăPoliticaOprea bate la usa lui Iohannis

Oprea bate la usa lui Iohannis

Chiar daca in final tot la remorca PSD va ajunge, Gabriel Oprea macar mimeaza ca partidul lui se ocupa cu ceva. Mai exact cu un ambitios proiect de tara, in care vicepremierul spune ca si l-ar dori drept partener chiar pe presedintele Klaus Iohannis.

Gabriel Oprea cauta sa se puna bine cu seful statului

„Siguranta si Prosperitate pentru Romania”. Asa se va numi programul national al UNPR, anuntat ieri, dar care va fi lansat abia la sfarsitul anului. „La aproape 100 de ani de la Unirea din 1918 consider ca suntem obligati sa definim o viziune pe termen lung pentru Romania. UNPR isi asuma aceasta misiune si invita toate partidele la un dialog onest pe aceasta tema. (…) Programul national «Siguranta si Prosperitate pentru Romania» este punctul de plecare in aceste discutii cu toate partidele politice. (…) Acest document lansat si asumat de UNPR abordeaza subiecte extrem de importante pentru societate si definitorii pentru noi ca partid”, a declarat Gabriel Oprea, mentionand ca si-ar dori foarte mult ca seful statului sa se implice in acest proiect. „Presedintele Romaniei, cel care este omul ales de popor, este cel care va trebui sa armonizeze, cel care va trebui ca toate aceste entitati, partide politice, ONG-uri, cetateni, sa se aseze la dialog si sa putem ca impreuna sa avem o viziune pe termen lung”, a explicat vicepremierul ce rol i-a rezervat presedintelui in proiectul marca UNPR. Convins fiind ca anuntul sau nu le va pica bine partenerilor de la PSD, ceea ce s-a si intamplat, Oprea a incercat sa-i lase pe social-democrati in ofsaid: Eu nu cred ca un partid politic responsabil din Romania poate fi deranjat de astfel de propuneri, care sunt niste propuneri simple de constructie impreuna si de chemare la dialog. n

Orban ii i-a in baza pe uneperisti

Uneperistii vad in Klaus Iohannis un partener serios

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban ii sfatuieste pe liberali sa ignore apelul la dialog lansat de Gabriel Oprea, explicand clar ca UNPR nu poate fi un partener credibil. „Despre ce vorbim? UNPR este un partid care nu poate sa stea pe propriile picioare, care prin toate actiunile pe care le intreprinde cauta sa-si maximizeze rezultatele la negocierile pe care le are cu PSD. (…) Dupa parerea mea, Gabriel Oprea si UNPR sunt cei care tin in viata Guvernul Ponta. Guvernul Ponta nu mai are niciun fel de legitimitate si nu numai ca au tinut in viata acest guvern, dar i-au scapat si pe Victor Ponta, si pe Sova, si pe alti pesedisti din ghiarele DNA-ului”, a mai spus Orban.

[poll id=”1070″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger