AcasăPoliticaOprea: Avem experienta, nu vreau sa mai auzim scuze ca ne-a luat...

Oprea: Avem experienta, nu vreau sa mai auzim scuze ca ne-a luat iarna prin surprindere!

In contextul in care meteorologii au emis atentionari de ploi abundente si ninsori pentru mai multe regiuni din tara, vicepremierul Oprea le-a cerut, miercuri dupa-amiaza, atat reprezentantilor MAI, cat si autoritatilor locale, sa fie pregatite sa intervina, in cazul in care situatia o impune, in ajutorul locuitorilor zonelor care ar putea fi afectate de furia naturii.

De miercuri, de la ora 18, intra in vigoare o prima avertizare Cod Galben. Sunt anuntate ploi, dar si ninsori. Vremea rea se mentine pana vineri, rastimp in care Oprea le-a cerut celor in masura sa intervina in situatii de urgenta sa fie pregatiti sa sara in ajutorul oamenilor in cazul in care vor aparea probleme.

„Stimati colegi, va cer sa tratati cu cea mai mare seriozitate atentionarile meteorologice din aceasta perioada. A inceput sezonul de iarna și asta implica actiuni prioritare pe care trebuie sa le coordonati direct”, le-a cerut Oprea celor reponsabili cu interventia in lupta cu iarna, in cadrul videoconferintei cu prefectii si autoritatile administratiei publice centrale și locale sustinute la sediul MAI.

Gabriel Oprea a solicitat, de asemenea, sa fie verificate situatia stocurilor cu materiale antiderapante, dar si de carburanti pentru utilajele de deszapezire, precum si masura in care firmele care se ocupa de curatarea drumurilor sunt pregatite sa intervina pentru a deszapezi soselele. In acelasi timp, ministrul de Interne le-a amintit soferilor de oblogativitatea echiparii masinilor cu anvelope de iarna, in cazul in care circula pe drumuri acoperite cu polei, gheata sau zapada.

„Dragi colegi, avem experienta, nu vreau sa mai auzim scuze ca ne-a luat iarna prin surprindere!”, a avertizat seful MAI.

Nu in ultimul rand, Oprea le-a cerut celor responsabili sa tina cont ca in Moldova exista riscul producerii de inundatii, in zona fiind anuntate ploi abundente, ca urmare vicepremierul vrea ca autoritatile sa fie pregatite sa intervina pentru a scoate apa din gospodarii, dar si pentru a ajuta oamenii.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger