AcasăPoliticaOprea anunta ca a trimis o cerere oficiala prin care cere reluarea...

Oprea anunta ca a trimis o cerere oficiala prin care cere reluarea votului

Fostul ministru Gabriel Oprea a facut un pas esential in vederea instiintarii conducerii Camerei Superioare a Legislativului cu privire la intentia sa de a cere ca solicitarea procurorilor anticoruptie, ce il vizeaza, sa mai fie supusa o data votului colegilor senatori.

Prezentand o copie a solicitarii adresate liderului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, atasata unui mesaj postat vineri in jurul pranzului, pe contul sau de Facebook, Oprea tine sa arate opiniei publice ca a concretizat initiativa anuntata deunazi, pe aceeasi retea de socializare, aceea de a solicita reluarea votului, in Senat, in cazul cererii remise de procurori pe numele sau. „Am depus astazi cererea catre Presedintele Senatului”, explica Gabriel Oprea, in postarea ce insoteste documentul respectiv, din care rezulta ca senatorul solicita reluarea votului in urmatoarea sedinta de plen a Camerei Superioare a Parlamentului. Din cate se poate observa, cererea are numar de inregistrare la biroul Presedintelui Senatului, cu data de 23 septembrie.

Mai mult, in aceeasi postare, fostul vicepremier si sef al MAI insista asupra faptului ca nu a intentionat sa fuga de Justitie, aspect pe care il mentionase inca din ziua precedenta, cand isi anunta disponibilitatea de a cere reluarea votului prin care, luni seara, a scapat de urmarirea penala, odata ce 73 de senatori s-au declarat impotriva cererii DN-ului si doar 45 „pentru”. „Insa ceea ce se intampla cu acest dosar nu este in regula. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigina, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre razbunari si rafuieli cu substrat politic”, acuza fostul membru al Guvernului Ponta.

In acest context, e de mentionat faptul ca inca din ziua precedenta, si liberalii au solicitat reluarea acestui vot, cerand ca si social-democratii sa fie de acord cu propunerea. Dar si ca seara trecuta, atat in Capitala, cat si in alte orase din tara, au fost oameni care au iesit in strada, ca forma de protest fata de rezultatul votului de luni, in cazul Oprea.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger