AcasăPoliticaOprea, aliatul de nadejde al lui Iohannis

Oprea, aliatul de nadejde al lui Iohannis

In ciuda juramintelor de credinta pe care i le transmite frecvent lui Victor Ponta, liderul UNPR Gabriel Oprea simte o atractie irezistibila si fata de presedintele Klaus Iohannis, zilnic vicepremierul descoperind ca are foarte multe in comun cu seful statului.

Gabriel Oprea tine isonul sefului statului si atunci cand vine vorba de lupta impotriva coruptiei

Pe langa problemele care vizeaza securitatea tarii, opiniile lui Oprea si Iohannis coincid si cand vine vorba de Justitie. Cu un prim-ministru urmarit penal, cei doi lideri politici nu mai prididesc cu discursurile despre lupta impotriva coruptiei. Nu mai departe de ieri, presedintele si vicepremierul au lansat mesaje asemanatoare cu ocazia „Zilei Justitiei”. „Coruptia este dusmanul competitiei libere, un flagel care blocheaza deopotriva dezvoltarea civica, investitiile straine, initiativa si inovatia. Din acest motiv, prevenirea, identificarea infractiunilor de coruptie si pedepsirea celor vinovati reprezinta obiective ale oricarei justitii si, cu atat mai mult, ale celei din Romania. Faptul ca astazi, in tara noastra, exista un efort asumat si apreciat de combatere a coruptiei este in primul rand meritul oamenilor onesti si dedicati din justitia romana. (…)

Klaus Iohannis sustine ca pedepsirea celor care se fac vinovati de fapte de coruptie trebuie sa fie un obiectiv al justitiei

Fara domnia legii nu putem vorbi de democratie si nici de separatia puterilor in stat”, a sustinut presedintele Klaus Iohannis. Opinia sefului statului este impartasita si de vicepremierul Gabriel Oprea, acesta dand asigurari ca va fi un „promotor al dezvoltarii si modernizarii institutiilor care au ca scop consolidarea sistemului judiciar” „Activitatea Justitiei este un martor al nivelului de evolutie a societatii, dar si un indicator al determinarii autoritatilor nationale de a apara drepturile si libertatile fundamentale. Apreciez, astfel, ca orice roman de buna-credinta, hotararea cu care institutiile statului intervin pentru combaterea faptelor ce constituie amenintari la adresa securitatii nationale, cum ar fi criminalitatea economica sau corupti”, a mai precizat Oprea.

 

author avatar
Adelina Ionicel
1.193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger