AcasăPoliticaOprea a anuntat ce isi propune UNPR la locale, dar si daca...

Oprea a anuntat ce isi propune UNPR la locale, dar si daca partidul va merge pe liste comune cu PSD

In prima conferinta sustinuta in acest an, de la sediul UNPR, si cea dintai dupa o pauza de circa doua luni din lumina reflectoarelor, liderul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei a vorbit, joi, despre planurile formatiunii sale in privinta alegerilor locale.

Pornind prezentarea acestora prin a reaminti faptul ca UNPR-ul ramane fidel obiectivelor sale, mai exact „securitate si prosperitate pentru romani”, Oprea a explicat ca uneperistii vor lua parte „in limitele parghiilor” de care dispune partidul, la nivel de reprezentare parlamentara, „la construirea unui stat mai sigur si mai prosper”, ca UNPR-ul nu are adversari, ci „competitori”, dar si ca formatiunea continua sa il sustina pe seful statului si pe actualul premier, Ciolos. „Vreau sa subliniez ca aceasta sustinere nu e neconditionata- cerem, in schimb, rezultate ecnomice si politici pentru prosperitatea romanilor (…) Nu suntem datori nimanui cu nimic, avem libertate totala in a spune cand lucrurile nu merg bine in activitatea acestui Guvern”, a lamurit Oprea.

Oprea a punctat ca uneperistii merg in continuare alaturi de social-democrati, partenerii lor de alianta de centru-stanga. „UNPR isi continua parteneriatul in cadrul aliantei de centru-stanga, incheiata pana in 2020, cu PSD si cu Liviu Dragnea, pe care-l respectam si ne respecta ca parteneri”, a punctat Oprea, care a adaugat ca „fata de PNL si celelalte partide avem aceeasi politica de deschidere spre dialog” si ca nu exclude sustinerea unor proiecte, dar ca va fi vorba despre „discutii punctuale, de la caz la caz”.

Cat priveste participarea Uniunii la alegerile locale – fie separat, fie pe liste comune, alaturi de PSD – Oprea a explicat ca nu s-a luat inca o decizie in aceasta privinta si ca urmeaza sa discute cu liderul social-demoocratilor, inainte de a putea anunta ce au hotarat in privinta drumului pe care il vor parcurge, la scrutinul in care se aleg primarii si presedintii de consilii judetene si componenta acestora din urma. „Suntem pregatiti pentru ambele variante”, a admis primul om in formatiunea uneperista, Oprea subliniind faptul ca „PSD si UNPR au avut si au un parteneriat corect si eficient”

La nivel de cifre, Oprea a anuntat obiectivul pe care reprezentantii UNPR si-l propun la aceste alegeri, mai exact 10% din numarul total de voturi.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger