AcasăPoliticaOficial. Ludovic Orban, urmarit penal. Ce acuzatii ii aduc procurorii DNA liberalului!

Oficial. Ludovic Orban, urmarit penal. Ce acuzatii ii aduc procurorii DNA liberalului!

La doar cateva zeci de minute de cand Ludovic Orban a iesit de la DNA, anuntand, chair din pragul sediului procurorilor anticoruptie, masurile luate de catre anchetarorii in vizorul carora a intrat, dar si deciziile sale, ulterior aflarii faptului ca este urmarit penal si plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, reprezentantii institutiei al carei sediu se afla pe strada Sirbei Voda din Capitala au facut precizari cu privire la motivele pentru care a ajuns prim-vicepresedintele PNL-ului in vizorul Directiei Nationale Anticoruptie.

Mai exact, pe langa cele anuntate chiar de catre Ludovic Orban insusi, respectiv faptul ca se afla sub control judiciar, ca este acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, fapta prevazuta de articolul 13 din Legea nr. 78/2000, din directia procurorilor DNA descoperim, prin intermediul unui comunicat, faptul ca anchetatorii sustin ca politicianul ar fi luat legatura, la inceputul lunii trecute, cu un om de afaceri pe care il stia, de la care ar fi cerut o suma de 50.000 de euro, pentru a fi folosita in campania electorala.

Iata ce precizeaza procurorii, in privinta suspiciunilor pe care le au in cazul lui Ludovic Orban, cu mentiunea ca am ales sa redam integral comunicatul DNA in aceasta privinta:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, fata de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepresedinte al unui partid, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000

Din ordonanta de dispunere a controlului judiciar intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani.

Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Orban Ludovic trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a)sa se prezinte la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei si la Politie ori de cate ori este chemat;

b)sa informeze de indata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei cu privire la schimbarea locuintei;

c)sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

d)sa nu depaseasca raza teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului;

e)sa nu se apropie de ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, respectiv de persoanele anume desemnate de organul judiciar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale (nici prin mass-media);

f)sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Inculpatului i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului Orban Ludovic i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Cititi si: Pus sub control judiciar, Ludovic Orban a luat trei decizii esentiale

263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger