AcasăPoliticaOFICIAL! Incompatibilitatea lui Iohannis se judeca dupa alegerile prezidentiale

OFICIAL! Incompatibilitatea lui Iohannis se judeca dupa alegerile prezidentiale

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins solicitarea Agentiei Nationale de Integritate de a judeca in regim de urgenta dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

Asupra lui Klaus Iohannis, unul dintre principalii favoriti de la alegerile prezidentiale, planeaza o uriasa urma de indoiala, dupa ce, in aprilie anul trecut, a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate.

La vremea respectiva, Iohannis ocupa, simultan, functia de primar al Sibiului si era reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

Conform Romania TV, in septembrie anul trecut, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate.

Totusi, dosarul lui Iohannis a revenit in atentia publica in apropierea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

Dupa mai multe amanari, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa fie judecat pe 18 noiembrie, la doua zile dupa al doilea tur de scrutin.

Cum Iohannis este cotat cu a doua sansa la alegerile prezidentiale, dupa Victor Ponta, conform ultimelor sondaje de opinie, Agentia Nationala de Integritate a solicitat judecarea dosarului in regim de urgenta, pentru ca justitia sa nu intervina in viata politica. Exista pericolul ca, eventualul mandat de presedinte al Romaniei obtinut de Iohannis sa fie anulat dupa numai doua zile, daca este gasit incompatibil pe 18 noiembrie.

Magistratii de la ICCJ nu au vrut sa ia in calcul aceste argumente si au decis ca dosarul lui Iohannis sa fie judecat la data stabilita initial, respectiv 18 noiembrie.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger