AcasăPoliticaOamenii lui Antonescu pregatesc un blitzkrieg impotriva lui Iohannis

Oamenii lui Antonescu pregatesc un blitzkrieg impotriva lui Iohannis

Esecul inregistrat, deunazi, la Biroul Politic nu numai ca nu a descurajat tabara lui Crin Antonescu, ba chiar i-a determinat pe liberalii fideli fostului presedinte sa puna la cale un nou asalt impotriva lui Klaus Iohannis.

Candidatura lui Klaus Iohannis la prezidentiale, contestata de colegii de partid

In asteptarea Delegatiei Permanente de saptamana viitoare, liderii PNL au inceput deja sa-si ascuta sabiile. In timp ce Klaus Iohannis incearca sa se impuna ca lider in fata liberalilor, pionii lui Crin Antonescu cauta sa-l scoata pe noul sef al PNL din calculele prezidentiale.  Potrivit unor surse din cadrul PNL, temele de atac vor fi procesul cu ANI si incapacitatea lui Iohannis de a se impune in fata lui Victor Ponta intr-o confruntare directa. In ceea ce priveste problema de incompatibilitate, primul pas a fost facut deja de deputatul PNL Radu Zlati, care face o comparatie foarte interesanta intre Mircea Diaconu si primarul Sibiului.

Crin Antonescu spera sa se impuna la viitoarea Delegatie Permanenta

„In mai 2014,  forurile de conducere ale PNL l-au retras pe Mircea Diaconu de pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare pe motivul ca acesta ar putea fi respins de Justitie ca fiind incompatibil. (…) Atunci, PNL a suflat si in iaurt ca sa nu se friga. In iulie 2014,  liderii teritoriali ai PNL (cam aceiasi care ii refuzau in mai lui Diaconu un loc pe lista partidului) ii ofera lui Klaus Iohannis candidatura la functia de presedinte, uitand ca acesta are un proces cu ANI in desfasurare. Iar in eventualitatea, chiar improbabila, a pierderii procesului, Klaus Iohannis va deveni incompatibil (conform interpretarii CCR) si la functia de presedinte al tuturor romanilor. Ce vom face in acest nedorit si improbabil, dar posibil, fapt? Schimbam foaia si plangand cu un ochi (“Draga Klaus”) schimbam din mers candidatii? Se stie, dupa episodul din 2004, romanii nu mai cred in lacrimi…”, le-a transmis Zlati colegilor sai de partid. „Incompatibilitatea este cea mai mica problema a lui Iohannis. Mare sau dezavantaj este ca nu are verb, nu are viata. Nu este capabil sa-i faca fata lui Victor Ponta. Crin Antonescu, in schimb, are un ascendent asupra liderului PSD”, a precizat un alt parlamentar liberal.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.693 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger