AcasăPoliticaO spune cu subiect si predicat chiar ministrul: Coruptia ucide. Nu este...

O spune cu subiect si predicat chiar ministrul: Coruptia ucide. Nu este nicaieri mai evident decat in Sanatate

A spus-o si premierul, insa a rostit-o, pe un ton cat se poate de categoric, si tanarul ministru al Sanatatii, ambii cu prilejul lansarii in dezbatere publica, in prima parte a acestei zile, a Strategiei Nationale Anticoruptie.

Voiculescu nu a ascuns faptul ca „plicul”, adica atentiile- mai mici sau mai mari- cu care multi pacienti obisnuiesc sa fie pregatiti inainte de a merge chiar si la un banal consult, ii imping pe unii sa nu mai calce in cabinetul medicului. Aspect care, in mod cert, nu edeloc firesc. „Coruptia ucide si acest lucru nu este nicaieri mai evident decat in Sanatate (…) Coruptia slabeste societatea noastra in ansamblu (…) efectele plicului nu sunt mici, nu sunt banale (…) Plicul ii face pe multi pacienti sa nu ajunga la medic, pe medicii tineri sa nu aiba acces la pacienti”, le-a transmis Vlad Voiculescu celor prezenti la Palatul Victoriei la conferinta de lansare a dezbaterii din domeniul anticoruptiei, conchizand ca strategia de fata „este un instrument important pentru curatenie, esentiala in Sanatate”.

Va spuneam ca si primul-ministru a facut apel la aceasta sintagma, aducand in discutie nevoia de reforma, indeosebi in Sanatate si Educatie, dar si de schimbare a atitudinii. „Coruptia ucide!” – va amintiti de acest slogan, in urma doar cu cateva luni – si iata ca vedem, astazi, in multe situatii, ca coruptia, coroborata cu indiferenta – si e important sa subliniem acest lucru – poate sa ucida literalmente, am vazut cazuri in Sanatate (…) O tara fara coruptie este o tara sanatoasa, insa eliminarea coruptiei nu vine doar prin adoptare de legi si nici macar nu vine doar printr-o atitudine ferma si obiectiva a justitiei. Pentru ca este nevoie de mai mult decat atat”, a mentionat Dacian Ciolos in discursul sau.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger