AcasăPoliticaO magistrata de la Instanta Suprema a cerut sa nu judece cazul...

O magistrata de la Instanta Suprema a cerut sa nu judece cazul lui Ponta

O judecatoare de la Inalta Curte de Casatie, instanta catre care Directia Nationala Anticoruptie a inaintat, joi, dosarul in care Victor Ponta a fost deferit justitiei a ales sa se abtina de la judecarea cauzei.

Mai clar fie spus, judecatorul caruia i-a fost repartizata initial -aleatoriu- spre analizare in Camera Preliminara aceasta cauza penala a formulat o cerere de abtinere, pe motiv de incompatibilitate. Iar potrivit Digi 24, solicitarea judecatoarei Rotaru i-a fost aprobata, drept urmare dosarul ii va fi repartizat unui alt judecator, in urma unei noi proceduri aleatorii. Momentan nu se cunosc mai multe detalii in privinta cauzei care a dus-o pe judecatoare sa refuze, practic, sa judece aceasta cauza.

Este vorba despre „dosarul Turceni-Rovinari”, in care Ponta este acuzat – in calitate de avocat- de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala, si in care au mai fost deferiti justitiei si Dan Sova, fostul ministru PSD, dar si alte trei persoane, intre ele doi fost directori de combinat.

Anuntul a venit in ziua in care mai multe televiziuni de stiri, citand surse judiciare, au vehiculat ideea ca in cazul premierului s-ar face o cercetare separata a suspiciunii de conflict de interese, pe care i-au adus-o procurorii DNA, intr-un nou dosar penal, disjuns din precedenta cauza. Aceasta informatie nu a fost, insa, confirmata nici de procurori si nici comentata, in vreun fel, de catre Victor Ponta.

315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger