AcasăPoliticaO delegatie a unionistilor, la discutii cu reprezentantii partidelor

O delegatie a unionistilor, la discutii cu reprezentantii partidelor

Dupa mitingul si incidentele aparute deunazi la manifestarea desfasurata in centrul Capitalei, duminica e ziua discutiilor cu reprezentantii formatiunilor politice.

Liderii manifestantilor din Piata Universitatii – veniti de dincolo de Prut in Bucuresti, pentru a cere sustinere pe tema reunificarii republicii Moldova cu Romania, au fost primiti, inca din prima parte a zilei, la discutii cu reprezentantii principalelor partide politice. Astfel ca in timp ce o parte a tinerilor asteapta inca in zona corturilor amplasate inca de seara trecuta la Universitate, unde au si ramas peste noapte, o alta (in frunte cu organizatorul marsului, George Simion, unul dintre manifestantii amendati, dupa ce au ajuns la politie) a luat calea sediilor partidelor politice, in vederea unor discutii.

Delegatia unionistilor a stat de vorba intr-o prima faza cu reprezentantii PMP, cu liderii Basescu si Steriu. „Este momentul mai mult ca niciodata sa vorbim despre unire (…) trebuie vorbit, trebuie creat un minister al Reunificarii (…) Romania nu pierde nimic daca se face unirea (…), dimpotriva, castiga”, a declarat Basescu, fostul sef al statului invocand in aceasta chestiune varianta unui referendum sau a unei decizii a Parlamentului. „Nu va jucati cu referendumul”, a adaugat fostul lider de la Cotroceni.

Dupa ce au ajuns sa discute cu PMP, delegatii s-au oprit apoi la ALDE, unde au fost primiti de copresedintele Constantin. La aceasta ora, delegatia unionistilor e la discutiile cu social-democratii. Urmeaza apoi sa stea de vorba inclusiv cu reprezentantii USR, unionistii sperand sa ajunga sa vorbeasca inclusiv cu sefa PNL, Alina Gorghiu. Mai mult, se spera inca sa existe un dialog inclusiv cu primul-ministru, aspect pe care unionistii l-au cerut inca de sambata, la momentul manifestarii din centrul Bucurestilor. Pana la acest moment, insa, de la Palatul Victoria nu a aparut niciun semnal in aceasta privinta, nici macar in privinta incidentelor aparute intre manifestanti si jandarmi.

sursa foto: Facebook/George Simion

71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger