AcasăPoliticaLovitura sub centura pentru PNL! Victor Ponta, propunere pentru sefia DNA: Laura...

Lovitura sub centura pentru PNL! Victor Ponta, propunere pentru sefia DNA: Laura Codruta Kovesi!

Premierul Victor Ponta a trimis miercuri dimineata la CSM, in calitate de ministru interimar al Justitiei, propunerile pentru sefii Parchetelor. Pe lista apare numele Laurei Codrutei Kovesi – sef la DNA, dar si cel al lui Tiberiu Nitu – la conducerea Parchetului general. De asemenea, Alina Mihaela Bica a fost propusa la sefia DIICOT.

Ponta a trecut peste planurile liberalilor, trimitand, miercuri, propunerile pentru sefii CSM, desi marti anuntase ca acestea vor fi facute de ministrul justitiei, care urmeaza sa fie numit astazi de PNL. Astfel, pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost propus Tiberiu Nitu, iar pentru functia de procuror sef al DNA a fost propusa Laura Codruta Kovesi.

Ministrul interimar al Justitiei l-a propus pe Dimitrie Bogdan Licu pentru functia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, in timp ce Codrut Olaru a fost propus pentru functia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ.

Pentru functia de procuror sef al DIICOT a fost propusa Alina Mihaela Bica, iar pentru functia de adjunct al procurorului sef al DIICOT Victor Ponta a propus-o pe Elena Giorgiana Hosu.

Decizia vine dupa ce, marti, primul ministru a anuntat ca procedura numirii procurorilor sefi va fi derulata de viitorul ministru al Justitei, care ar fi urmat sa fie numit miercuri de catre liberali.

author avatar
Alina Costache
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger