AcasăPoliticaNumele lui Dragnea si Grindeanu, pe lista invitatilor la ceremonialul de investire...

Numele lui Dragnea si Grindeanu, pe lista invitatilor la ceremonialul de investire a lui Trump

Al treilea si, respectiv, al patrulea om in stat sunt destinatarii unor invitatii la ceremonialul in urma caruia Donald Trump va prelua oficial prerogativele de presedinte al SUA, mai exact la festivitatea in urma careia liderul ales va deveni cel de-al 45-lea lider al Statelor Unite.

 

UPDATE: La cateva ore de cand s-a aflat ca seful Camerei, dar si premierul au fost invitati sa participe la evenimentul de investire a lui Donald Trump, dar ca de la eveniment ar urma sa lipseasca presedintele, din directia Cotrocenilor s-au facut unele precizari pe acest subiect. Prin intermediul carora se subliniaza, printre altele, faptul ca Romania ar urma sa fie reprezentata de ambasadorul Romaniei in SUA, in speta George Maior. Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul Presedintiei:

„Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor presedinti, sefii misiunilor diplomatice acreditati la Washington sunt singurii care ii reprezinta oficial pe sefii de stat si guvernele lor la evenimentele de investitura. Nicio delegatie straina, cu atat mai putin sefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitata oficial cu aceasta ocazie.

Aceasta regula a fost reconfirmata explicit si cu ocazia investirii Presedintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat in invitatia trimisa de catre Departamentul de Stat, in numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington.

Delegatii formate din reprezentanti ai unor institutii sau partide care participa la evenimente organizate in marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezinta oficial statul roman. Romania va fi reprezentata, conform practicii amintite, de ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii”.

–––––

Asadar, atat lui Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor si de lider al PSD, cat si premierul social-democrat Sorin Grindeanu le-au fost adresate – din cate anunta Digi 24- invitatii pentru a participa, la Washington, la ceremonia de vineri, cand Trump va depune juramantul de investire in functia castigata in cadrul alegerilor din noiembrie anul trecut.

Totodata, Grindeanu si numarul 1 in cadrul PSD ar urma sa participe si la un eveniment formal la care va fi prezent si presedintele ales al SUA, este vorba despre o cina ce urmeaza sa aiba loc cu o zi inainte de ceremonia de investire. Insa acestea nu sunt singurele evenimente la care ar urma sa fie prezenti cei doi oficiali autohtoni, in a doua parte a saptamanii in curs.

351 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai nene,asa comunicat primit de la Cotroceni NU am mai vazut niciodata!!!…..sa faci asemenea afirmatii ,ca NU stiu ce si NU stiu cum!!!……NU face cinste Presedentiei tarii si chiar purtatoarei de cuvant !!!….de aici se VEDE CLAR ca sant OFTICATI ca NU este invitat JOHANNIS si ca este invitat „penalul”DRAGNEA agreat de americani!!!….totusi este bine ca sant acolo langa stafful lui TRUMP!!….in loc ca TOTI sa fie bucurosi ca cineva din tara este INVITAT la investirea presedintelui SUA,noi ca mai intotdeauna facem „nazuri”!!…un pensionar ,bucuros ca americanii NE ‘baga in seama”deci CONTAM!!!….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger