AcasăPoliticaNumele Elenei Udrea, pe o noua cerere DNA adresata Camerei

Numele Elenei Udrea, pe o noua cerere DNA adresata Camerei

Fosta sefa de la Ministerul Turismului din vremea Guvernului Boc va ajunge o data in plus in fata colegilor deputati, care vor supune la vot o noua solicitare a procurorilor anticoruptie formulata pe numele sau.

In continuarea anchetei pe care o fac in dosarul in care au calitate de suspect, printre altii, atat Ioana Basescu, fiica fostului presedinte, cat si un fost secretar general din cadrul Ministerului Turismului condus la momentul respectiv de Elena Udrea, procurororii au formulat, miercuri, o solicitare adresata Camerei Deputatilor, pe numele fostei sefe a PMP.

Este vorba despre dosarul in care se ancheteaza anumite aspecte ce tin de campania electorala de acum sapte ani, cand au avut loc alegeri prezidentiale. Si in care anchetatorii DNA o suspecteaza, mai nou, pe Udrea – ministru al Turismului la vremea respectiva – de instigare la luare de mita. Avand in vedere actuala calitate a Elenei Udrea, cea de deputat, si faptul ca pentru a o cerceta, procurorii au nevoie de unda verde de la Parlament, din directia DNA-ului a fost formulata, miercuri, o cerere adresata Procurorului General, in vederea sesizarii Camerei, pentru formularea unui aviz pe numele fostei sefe de la Turism.

In cazul de fata, procurorii sustin, printre altele, ca „Udrea Elena Gabriela i-a determinat pe Nastasia Gheorghe, secretarul general al Ministerului Turismului, precum si pe Tarhon Victor, presedintele Consiliului judetean Tulcea (institutie care primea finantare si de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), sa ceara reprezentantilor unor societati comerciale care aveau contracte cu cele doua institutii sa achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate in cadrul campaniei electorale”.

Udrea era deja suspectata de spalare de bani in aceasta cauza. Insa mai nou, anchetatorii sustin ca ar avea noi probe, care ar conduce spre ipoteza ca fostul ministru ar fi savarsit si doua posibile fapte de instigare la luare de mita, motiv pentru care considera ca se impune extinderea urmaririi penale fata de momentul septembrie 2016, cand s-a aflat despre pornirea investigatiei in dosarul de fata.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger