AcasăPoliticaNu mai vrea trenari in cazul acuzatiilor de plagiat. Iohannis cere verdicte...

Nu mai vrea trenari in cazul acuzatiilor de plagiat. Iohannis cere verdicte clare si „in timp util”

Daca apar acuzatii de acest gen, sa fie analizate de specialisti si, in cel mai scurt timp cu putinta, sa si fie catalogate de experti, astfel incat sa se stie adevarul. Asta vrea seful statului sa se intample cu suspiciunile de plagiat indeosebi in cazul personajelor cunoscute.

Chestiunea plagiatelor – tot mai mult dezbatuta in spatiul public in ultima perioada- a fost atinsa, asadar, si de primul om in stat. Care, din cate a declarat in fata ministrului Educatiei, a studentilor si a cadrelor universitare timisorene, la inceputul unui nou an universitar, vrea sa existe o mai mare viteza in solutionarea, la nivel de comisii sau comitete de specialitate, a suspiciunilor de gen.

Pe langa aspectul pozitiv, adus de faptul ca s-au inmultit discutiile pe aceasta tema, fata de primele dati in care au aparut astfel de suspiciuni, semn ca sunt considerate o „tema publica importanta”, presedintele a atras atentia ca, in opinia sa, inca nu se actioneaza suficient de rapid, in vederea lamuririi unor astfel de acuzatii. „Se aude foarte mult despre plagiate, persoane publice si mai putin publice sunt acuzate ca au plagiat. Exista multe discutii, daca este adevarat, daca este fals, daca trebuie sa ramana in viata publica sau daca trebuie sa se retraga. Aceasta discutie a luat amploare si acest lucru il gasesc bun”, a declarat presedintele.

Insa nu e suficient ca subiectul sa fie discutat in spatiul public, e nevoie sa si fie lamurite suspiciunile, si asta intr-un rastimp cat mai scurt, mai crede liderul de la Cotroceni, care isi si explica acest punct de vedere prin faptul ca in unele cazuri, renumele unei persoane poate fi atat de stirbit, incat cu greu isi poate recapata prestigiul. Dar si ca s-a ajuns ca in cazul unor politicieni, asfel de suspiciuni sa fie speculate, in scop electoral. „Eu cred ca, in chestiunea plagiatului, este foarte important sa avem un verdict clar si ca acest verdict sa se gaseasca in timp util. (…) Odata ce a existat in spatiul public o discutie de un an de zile ca unul a plagiat si ca a copiat, dupa un an de zile e foarte tarziu si apara un verdict ca poate ca nu a plagiat, fiindca nu mai intereseaza pe nimeni. Omul ramane cu stampila de plagiator”, a conchis Klaus Iohannis.

63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger