AcasăPoliticaNoul sef al MAI anunta crearea unei structuri de comanda pentru alegeri

Noul sef al MAI anunta crearea unei structuri de comanda pentru alegeri

La mai putin de doua ore de cand a depus juramantul la Cotroceni, noul ministru de Interne si-a anuntat prioritatile pentru cele aproximativ trei luni in care se va afla in fruntea MAI, in cadrul Guvernului Ciolos, interval in care vor avea loc – dupa cum se stie- si alegerile parlamentare.

De altfel, primul dintre obiectivele mentionate de noul ministru a tinut chiar de organizarea parlamentarelor din 11 decembrie. In acest sens, Dragos Tudorache a anuntat ca in perioada imediat urmatoare va aparea o noua structura, ce va avea in grija organizarea scrutinului de la finele anului. „Incepand de maine (joi-n.r) voi crea o structura de comanda care sa aiba organizarea alegerilor ca obiectiv principal”, a precizat Tudorache, mentionand ca acest nou for va tine legatura in permanenta cu Autoritatea Electorala Permenenta, dar si cu partidele politice, „actorii” acestor alegeri. „Este esential pentru mine ca acest minister sa ramana echidistant, neutru in modul in care aceste alegeri vor fi pregatite”, a sustinut noul ministru de Interne, chiar de la sediul MAI.

In al doilea rand, Tudorache a anuntat, in privinta Departamentului de Informatii si Protectie Interna, din cadrul ministerului, ca isi propune sa gaseasca cele mai bune masuri in vederea „eficientizarii activitatii DIPI”. Totodata, noul ministru a facut public – in cadrul primei sale declaratii de pres ain noua postura – faptul ca isi propune reorganizarea sistemului de raspuns in situatii de urgenta, printre obiectivele sale regasindu-se si chestiunea imigrantilor ilegali, in contextul recentelor cazuri constatate la granitele autohtone, dar si combaterea fenomenelor de criminalitate.

foto: gov.ro

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger