AcasăPoliticaNoul premier de la Chisinau vine saptamana viitoare la Bucuresti

Noul premier de la Chisinau vine saptamana viitoare la Bucuresti

Cea dintai vizita pe care noul premier de la Chisinau o va face, in afara granitelor Republicii Moldova, va fi la Bucuresti.

La doar cateva zile de la investirea sa in functie, Pavel Filip urmeaza sa ajunga, asadar, pentru prima oara in Romania. Filip va fi prezent la Bucuresti in cursul celei de-a doua zi a saptamanii viitoare, aspect confirmat, duminica, pe pagina oficiala a Executivului de la Chisinau si confirmat, duminica, si de catre omologul sau roman, Dacian Ciolos, cu care noul premier moldovean urmeaza sa se intalneasca marti, la Palatul Victoria.

Cat priveste agenda discutiilor, din cate a mentionat Executivul statului de peste Prut, vor fi incluse subiecte ce tin de relatiile dintre cele doua state, „precum si a actiunilor ce urmeaza a fi intreprinse de catre cele doua guverne in vederea impulsionarii procesului de implementare a initiativelor si proiectelor convenite intre Chisinau si Bucuresti”, dar si despre calendarul de reforme stabilit in Acordul de Asociere dintre Republica Moldova si UE.

Va reamintim faptul ca democratul Pavel Filip a preluat prerogativele de sef al Guvernului Republicii Moldova in cursul saptamanii trecute, dupa votul din Parlament fiind inregistarte, dupa cum se stie, mai multe manifestatii de strada.

Sursa foto: gov.md

author avatar
Cristina Stefan
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger