AcasăPoliticaNoul premier de la Chisinau, la Palatul Victoria, pentru o intrevedere cu...

Noul premier de la Chisinau, la Palatul Victoria, pentru o intrevedere cu Ciolos

Noul sef al Executivului de la Chisinau se afla, marti, in capitala Romaniei. Este prima sa vizita oficiala in afara granitelor Republicii Moldova, dupa preluarea functiei de premier.

Iar cea dintai intrevedere pe care o va avea la Bucuresti, cu un inalt demnitar al statului, va fi chiar cu omologul sau, Dacian Ciolos. Intrevederea a fost programata sa inceapa la ora 10.

[youtube]KdIfIdL0hz4[/youtube]

Doua ore mai tarziu, mai exact la pranz, democratul Pavel Filip va merge la Cotroceni, unde va avea discutii cu seful staului, Klaus Iohannis.

De altfel, acesta din urma nota, dupa ce Filip a primit votul de incredere al Legislativului de la Chisinau, ca „Republica Moldova a realizat un pas important in depasirea crizei politice”, prin investirea noului Guvern, „care isi declara prioritara optiunea proeuropeana”.  Totodatam Iohannis nota, intr-un mesaj ce survenea vestii ca Filip e noul premier de la Chisinau, faptul ca „stabilitatea acestui stat este importanta atat pentru Romania, cat si pentru Uniunea Europeana”, asigurandu-i „pe partenerii nostri de intregul sprijin al Romaniei”.

sursa foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger