AcasăPoliticaNoul ministru al Muncii, precizari despre noua ordonanta privind salariile bugetarilor

Noul ministru al Muncii, precizari despre noua ordonanta privind salariile bugetarilor

Guvernul „si-a asumat existenta unor inechitati in sistemul salarial si incearca sa vina cu solutii, in dialog deschis cu partenerii sociali”, sustine Dragos Pislaru, noul sef al Ministerului Muncii.

La finele intrevederii Consiliului National Tripartit – prima la care a participat, la Palatul Victoria, in calitate de ministru- si pe care a descris-o drept „o reuniune buna, in care partenerii sociali si-au exprimat punctele de vedere in mod deschis: Dragos Pislaru a anuntat ca un nou proiect privind salariile bugetarilor ar putea fi elaborat pana pe 15 mai, urmand ca apoi sa fie lansata- timp de doua saptamani- in dezbatere publica, pana pe 1 iunie, cand ar putea fi adoptata de Guvern.

In acest sens, intr-o conferinta ce a urmat dezbaterilor de la Guvern, Pislaru a anuntat ca lucrul pe acest proiect va incepe chiar de lunea viitoare si „aceasta ordonanta recunoaste limita, capacitatea fiscal-bugetara pe care o avem si incearca sa rezolve ce ne sta la dispozitie pentru perioada urmatoare”.

Totodata, noul ministru a admis ca e practic imposibil sa fie toata lumea multumita de rezultat. „Discutam de o suma care nu ar putea sa rezolve toate inechitatile din sistem si trebuie sa fim cu totii constienti de acest lucru. Este un proces in care nu va fi posibil ca toata lumea sa fie multumita. Si atunci, se pune problema, cu aceste resurse putine pe care le avem, ce putem sa facem? Si avem optiunea sa incercam sa carpim, pe ici pe colo, toata grila de salarizare, cum a fost incercat deja si n-am avut un mare succes, sau avem optiunea sa ne concentram resursele acolo unde este cel mai mult nevoie de ele”, a adaugat Pislaru, vorbind si despre o reglare a bazei piramidei salariale in sfera bugetara.

Nu in ultimul rand, ministrul Pislaru a adaugat un aspect important pe aceasta tema, in intentia de a risipi orice speculatii, de genul celor aparute in spatiul public in ultimele ore: „Noi vom avea o ordonanta de corectie adusa la salarizarea personalului din zona bugetara. Prin urmare, sporurile si indemnizatiile si orice masura sectoriala specifica unei familii operationale vor ramane asa cum sunt ele la momentul actual”.

Noul ministru al Muncii, precizari importante despre noua ordonanta privind salariile bugetarilor

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger