AcasăPoliticaNoul Guvern, in fata testului suprem, din Parlament. PSD, PNL si UDMR...

Noul Guvern, in fata testului suprem, din Parlament. PSD, PNL si UDMR voteaza Cabinetul Ciolos, nu si ALDE

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

Dupa ce premierul desemnat a prezentat, de la tribuna Parlamentului, temele majore ale programului sau de guvernare,  in fata alesilor au trecut, rand pe rand, lideri ai principalelor partidelor sau formatiuni parlamentare.

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

Dupa ce, intr-o prima faza, Liviu Dragnea a punctat faptul ca social-democratii vor acorda votul de investitura necesar pentru ca Executivul sa poata fi instalat oficial la Palatul Victoria, tinand cont de faptul ca „Romania are nevoie de un guvern votat in Parlament”, fostul ministru a lamurit ca acest lucru nu inseamna, insa, „un cec alb” acordat echipei guvernamentale, pesedistii urmand sa fie cu ochii pe Guvern, pentru a se constata eventuale abateri de la mandatul acordat, care ar urma sa fie aspru taxate, din cate a dat de inteles presedintele formatiunii.

Gorghiu: PNL -„partenerer loial, dar si o voce critica”

Ulterior, de la aceeasi tribuna, copresedintele PNL, Alina Gorghiu, anunta, la randul sau, ca liberalii vor vota noul guvern, amintind ca formatiunea pe care o conduce alaturi de Vasile Blaga are incredere ca este o „formula buna si o solutie pentru iesirea din criza politica”. „Veti avea in PNL un partenerer loial in toate masurile bune pe care le veti lua, dar si o voce critica si sincera atunci cand vom considera ca trebuie spuse adevaruri”, a tinut sa sublinieze deputatul liberal.

UDMR: „nu se poate guverna fara Parlament”

Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania va acorda votul de investitura noului guvern, a asigurat Hunor Kelemen. „Astazi avem o misiune extrem de dificila, desi aparent pare simpla”, a anuntat liderul UDMR, de la tribuna salii de plen, considerand ca programul de guvernare intocmit de Ciolos e scurt, dar cu prioritati clare. „Suntem constienti ca un an este foarte putin pentru a realiza reforme (…) dar este suficient de mult, si nu se poate guverna fara Parlament”, a conchis liderul UDMR, anuntand ca Uniunea va vota pentru instalarea Cabinetului Ciolos.

ALDE nu voteaza echipa Ciolos

Cabinetul Ciolos nu se va bucura, insa, de sustinerea reprezentantilor ALDE, lucru anuntat inca de ieri de catre cei doi presedinti ai Aliantei, si reiterat, in cadrul sedintei comune, de catre Calin Popescu Tariceanu, unul dintre cei doi lideri ai formatiunii si, totodata, presedinte al Senatului. „Grupul parlamentar ALDE nu va vota Guvernul Ciolos”, arisipitTariceanu orice urma de dubiu, politicianul mentionand, insa, din capul locului, chiar, faptul ca aprecieaza, atat doamnai sa, cat si colegii de partid, activitatea lui Ciolos – atat din tara, cat si din calitatea sa de comisar european pe Agricultura, functie detinuta anterior desemnarii sale ca premier, de catre Klaus Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger