AcasăPoliticaNoua sageata catre sefa DNA. Tariceanu: refuzul de a demisiona, dovada de...

Noua sageata catre sefa DNA. Tariceanu: refuzul de a demisiona, dovada de coruptie de putere

Fara sa rosteasca numele Laurei Kovesi, dar aducand din nou in atentia publica rezultatul sesizarii initiate la CCR, in privinta OUG 13, al doilea om in stat a invocat o asteptare avuta in privinta sefei DNA-ului, tocmai pe fondul deciziei Curtii Constitutionale, una total nefavorabila institutiei care se ocupa cu anchetarea faptelor de coruptie.

„In orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmata de demisia sefului institutiei care a incalcat un principiu fundamental al democratiei: separatia puterilor in stat. Refuzul de a demisiona este inca o dovada a ceea ce as numi: coruptia de putere. Am spus si repet: puterea absoluta corupe absolut”, transmite Tariceanu, marti, intr-un mesaj postat pe Facebook, in care adauga ca „decizia CCR este una istorica si cred ca stopeaza ofensiva unor institutii nedemocratice de a prelua toata puterea in Romania”, dar si ca „schimbarea trebuie sa inceapa cu o curatire a acestor institutii”.

Totodata, Tariceanu invoca un alt subiect sensibil in ochii opiniei publice, in speta incalcarea drepturilor si a libertatilor. „Decizia nu este, propriu-zis despre aceste drepturi, dar incalcarea lor este un efect nedorit al betiei de putere”, noteaza presedintele Senatului.

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger