AcasăPoliticaNoua Constitutie pune virgula intre subiect si predicat

Noua Constitutie pune virgula intre subiect si predicat

Cacofoniile, dezacordurile, precum si alte greseli gramaticale stau la loc de cinste in proiectul de revizuire a Constitutiei.

Noua Constitutie incalca si cele mai elementare reguli gramaticale

Comisia lui Crin Antonescu a dat liber la siluirea limbii romane. Potrivit Digi 24, textul nu trebuie aprofundat, o lectura in diagonala fiind suficienta pentru a scoate la iveala „dudele” parlamentarilor. Astfel, in viitoarea Constitutie apar formulari nefericite ca „termen de maxim 6 luni”, „primului– ministru” sau „alianta politica care” (aici s-ar putea sa aiba dreptate – n.r).  De asemenea, la loc de cinste gasim si virgula pusa intre subiect si predicat: „Suspendarea din functie, se va decide”.

In ciuda acestor „mici” defecte, membrii Comisiei sunt mandri de produsul finit. De partea cealalta insa, reprezentantii opozitiei desfiinteaza fiecare articol in parte. Nu din cauza greselilor, pe care probabil nici ei nu le-au sesizat, ci din motive politice. „Nu se poate sa nu aplici referendumul din 2009, in schimb sa introduci in Constitutie tot felul de tampenii, care mai de care mai de ras, de la insemnele pe steag pana la cine cheama, cine pe cine numeste. (…) Vom boicota referendumul, in strada, cu manifestatii, cu chestii din astea”, a declarat vicepresedintele PDL, Cezar Preda.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger