AcasăPoliticaNoua alianta de guvernare in Republica Moldova. Reactia premierului Ponta!

Noua alianta de guvernare in Republica Moldova. Reactia premierului Ponta!

In conditiile in care, discutiile incheiate in cursul noptii de marti spre miercuri, cu succes, au dus la parafarea unui acord de constituire a unei noi aliante de guvernare in Republica Moldova, liderul de la Palatul Victoria a transmis, miercuri dimineata, un mesaj adresat liderilor formatiunilor din cadrul noii coalitii.

E important de precizat ca Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) 3 este formata din reprezentantii a trei formatiuni proeuropene – partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), condus de Vlad Filat, Partidul Democrat din Moldova (PDM), in fruntea caruia se afla Marian Lupu, si Partidul Liberal (PL), al carui lider este Mihai Ghimpu.

Potrivit intelegerii, presa de la Chisinau noteaza ca PLDM-ul va propune candidatul pentru functia de premier, in timp ce presedintele Legislativului de la Chisinau va fi nominalizat de PD.

Odata facuta publica hotararea privind noua alianta de guvenare de la Chisinau, reactiile de la Bucuresti nu au intarziat sa apara. Victor Ponta a salutat aceasta hotarare, tinand sa sublinieze faptul ca Guvernul de la Bucuresti va sprijini Republica Moldova. „Felicitari liderilor proeuropeni pt decizia adoptata la Chisinau! Guvernul Romaniei si eu personal vom acorda tot sprijinul posibil Republicii Moldova!”, suna mesajul sefului Executivului.

Va amintim ca, pe 16 iunie, primul-ministru Chiril Gaburici si-a anuntat demisia.

sursa foto: Facebook/Vlad Filat

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger